Нова правила за улазак странаца у Србију,Комитет за имунизацију препоручио трећу дозу вакцине 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Нова правила за улазак странаца у Србију,Комитет за имунизацију препоручио трећу дозу вакцине
Trenutno na sajtu: 606       |       Podeli:
24.07.2021 | 0 коментар(а)



У Србији је од почетка епидемије регистровано укупно 719.664 потврђених случајева ковида 19.
Нова правила за улазак странаца, Фото:ГЗС

До сада је тестирано 4.600.110 особa. Од последица заразе преминуло је 7.098 оболелих. Проценат смртности је 0.99 одсто. На болничком лечењу налазе се 323 пацијента, од којих је 10 на респираторима.
Према последњем пресеку, коронавирус је у Србији потврђен код још 202 особе, од тестирана 8.853 узорка. Од последица заразе преминуле су три особе.

У земљи се данима бележи троцифрени број заражених. Стручњаци упозоравају да на то утиче низак степен вакцинације од ковида, а највећи тренутни проблем је мала вакцинисаност међу младима.
Упозоравају да је четврти талас пред нама, и да ће на удару бити невакцинисани.

Стручни комитет за имунизацију препоручио је трећу дозу вакцине против коронавируса.

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек наводи за РТС да се увођењем треће дозе, додатно штите осетљиве категорије становништва, чији имуни систем даје слабији одговор на вакцинацију, здравствени радници који су у сталном контакту с пацијентима, као и свима који то желе.

Објашњава да је препорука донета на основу светских истраживања која су показала да трећа доза појачава имунитет код особа које су слабије реаговале на две дозе.

Апелујe на младе између 18 и 30 година, да се вакцинишу, како би, како каже, имали много мирнију јесен него што нас очекује.

На седници Владе Србије усвојен је Закључак о давању сагласности за признавање потврде о потпуној вакцинацији против болести ковид-19 и потврде о прележаној болести на основу фактичког реципроцитета.

РТС/ГЗС

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Komitet za imunizaciju preporucio treca dozsa vakcine nova pravila z a ulazak stranaca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.217.068 посета
Тренутно на сајту: 607 посетилац(a)