Љајић: Одлука о летовању у иностранству индивидуална 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Љајић: Одлука о летовању у иностранству индивидуална
Trenutno na sajtu: 405       |       Podeli:
23.04.2020 | 0 коментар(а)



Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да је индивидуална
Љајић: Одлука о летовању у иностранству индивидуална, Фото: ГЗС

одлука сваког грађанина да ли ће ићи у иностранство на летовање ове године и да ће за одмор у Србији туристичке ваучере моћи да користи још 400.000 грађана, наводи се на сајту ресорног Министарства.

„Ником нећу да кажем иди, или немој да идеш, али мени не пада на памет да у овим околностима идем на летовање. Ја бих разумео да је то лек па да човек и нешто ризикује, али да идем и плаћам скупе аранжмане и будем ограђен и гледам око себе има ли неког ко би могао да ми пренесе вирус, нисам луд да то радим. Не пада ми на памет да доводим у опасност себе, децу, фамилију“, истакао је Љајић на РТС-у.

Он је навео да је 480.000 људи уплатило 174 милиона евра туристичким агенцијама за аранжмане до краја године.

„Раскинуто је 123.000 уговора. Или су враћене паре путницима или су путници прихватили ваучере које могу да користе током целе године или наредне године да летују за тај уплаћени аранжман у тој или некој другој туристичкој дестинацији“, објашњава Љајић.

Министар је као могуће решење навео понуду коју су грчке туристичке организације предложиле, да се кроз ваучере, у договорном року, до краја 2021, уплаћена летовања реализују.

Додаје да још 300.000 људи потражује свој новац, а да агенције нуде вредносне ваучаре.
„Морамо да пронађемо решење, пре свега да заштитимо путнике јер агенција каже – ја сам уплатила средства хотелу, авио-компанији и ми немамо новца да то вратимо“, наводи министар.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ministarstvo trgovine rasim ljajic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.455.467 посета
Тренутно на сајту: 406 посетилац(a)