Да ли Велес прети тужбом човеку који им је поклонио хладњачу? 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Да ли Велес прети тужбом човеку који им је поклонио хладњачу?
Trenutno na sajtu: 493       |       Podeli:
21.08.2018 | 0 коментар(а)



Гуча – Нисмо још донели коначну одлуку, али уколико не испуни дата обећања и договор који смо постигли са њим

обратићемо се Правобранилаштву општине Лучани да поднесе тужбу против Новита Ивановића нашег суграђанина који живи у Бечу због тога што нам је градећи своју хладњачу у Велесу тешко оштетио пут“, каже за ГЗС Стеван Ивановић, председник савета ове месне заједнице.

Председник савета МЗ Велес је потврдио да је Новит Ивановић био вољан да своју хладњачу поклони селу али да су му они сугерисали да то за њих ништа не би значило и да је бољи начин да се формира задруга како би се вршила прерада воћа које се производи на овом подручју, што је у међувремену и учињено. Очекују да ће проћи на конкурсу код државе за набавку сушаре, линије за сокове и пакирнице. Он каже да је то све уреду али да остаје проблем моста и пута који заједнички мора да реше.

Фото: Глас западне Србије

„Мост на реци Драгачици, на општинском путном правцу Броћићи – Велес, рађен је пре 45 година добровољном акцијом мештана ове месне заједнице и више пута је вршена његова санација. У јако лошем је стању. А пут су градили Велешани својим средствима, само један део је помогла држава, али никада средствима општине Лучани. Пут је ширине 3 метра што је неуобичајено за општинске путеве, па је нарочито у току претходне године дошло до његовог већег оштећења приликом изградње хладњаче у приватном власништву Новита Ивановића. Потребно извршити његову санацију и проширење на 4 метра јер њиме саобраћају шлепери и камиони са приколицом, каже Стеван Ивановић.

О оштећењу овог путног правца је прошле године упозната и општина Лучани, МУП, надлежне инспекције, као и ЈП „Драгачево путеви“ Гуча.

Јоловић: Ма каква тужба, мора да се засучу рукави и ради

Слободан Јоловић, начелник Моравичког округа, чије је Велес родно место и за кога се везују готово све значајније инвестиције у овој месној заједници, за ГЗС је рекао да до тужбе против земљака Новита Ивановића неће доћи јер ће све бити решено на задовољство свих. Новита, мештана Велеса, али и шире друштване заједнице. Јоловић је потсетио да се само великим залагањем, разумавањем и радом могу превазићи сви проблеми.

У међувремену, са Новитом Ивановићем одржано је неколико састанака и договорено да се зајеничким активностима превазиђу настали проблеми и реализује неколико значајних пројеката за ово село, како би 2021 године обележили 40 година од оснивања месне заједнице са бољим путем, новим мостом, земљорадничком задругом, саграђеном црквом и уређеним селом укључујући Дом и зграду МЗ са спортским теренима и партером.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.423.466 посета
Тренутно на сајту: 494 посетилац(a)