Нови Прибој красиће трг, зелене оазе и пешачке стазе 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Нови Прибој красиће трг, зелене оазе и пешачке стазе
Trenutno na sajtu: 1174       |       Podeli:
15.06.2021 | 0 коментар(а)



Прибој – На недавно завршеном Конкурсу за израду урбанистичко - архитектонског решења

центра новог Прибоја, са идејним решењем градског трга, који су локална самоуправа и Инжењерска комора Србије заједнички расписали стигла су 22 предлога. Шесточлана стручна комисија, којом ће председавати др Драгана Васиљевић Томић, дипл. инж. арх., ванредни професор на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, донеће у петак одлуку који је предлог најбољи. Победничко решење биће награђено са 480 хиљада динара.

Циљ конкурса је био да се изабере квалитетно урбанистичко–архитектонско решење центра новог дела града са идејним решењем градског трга у Прибоју, које ће функционално и амбијентално унапредити постојећи простор у препознатљив део насеља, кроз преобликовање и уређење јавних површина, чиме ће се повећати атрактивност центра града за различите групе корисника.

Полазна основа за расписивање конкурса је дефинисање урбанистичког решења у циљу урбане обнове простора ужег центра, којим се унапређује амбијентална вредност кроз реконструкцију постојећих и изградњу нових објеката или замена постојећег градитељског фонда новим објектима, са акцентом на формирање јавних површина, поштујући принципе одрживог урбаног развоја.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIBOJ TRG STAZE ZELENILO URBANIZAM PLAN

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.003.322 посета
Тренутно на сајту: 1175 посетилац(a)