Путно здравствено осигурање не покрива лечење од коронавируса 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Путно здравствено осигурање не покрива лечење од коронавируса
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
20.05.2020 | 0 коментар(а)



Сви који се одлуче да ове године одмор проведу ван граница Србије морају рачунати на то да путно здравствено
Путно здравствено осигурање не покрива лечење од коронавируса, Фото: ГЗС

осигурање не покрива лечење од Ковида 19.
Зоран Ћирић из Удружења осигуравача Србије каже за Танјуг да Ковид 19 није покривен путним здравственим осигурањем, али ни добровољним здравственим осигурањем јер је Светска здравствена организација прогласила пандемију вируса корона.
Међутим, дијагностика да би се утврдило да ли неко болује од Ковида 19 је покривена осигурањем. Оног тренутка када се утврди да неко болује од Ковид 19, обавеза осигуравајућег друштва према њему престаје, зато што мора да се лечи по процедури државе у којој се налази", појашњава Ћирић.


Фото: ГЗС

Напомиње да полиса путног здравственог осигурања и даље важи за све остале случајеве који се нису догодили кривицом или немаром путника, односно нису последица нехата осигураника а где је потребна лекарска помоћ.


Фото: ГЗС

Полиса путног здравственог осигурања покрива трошкове болничког и ванболничког лечења углавном у износу до 30.000 евра. Уобичајена цена у осигуравајућим кућама за четворочлану породицу за десетак дана одмора је око 4.000 динара.И код добровољног здравственог осигурања ситуација је иста. У Србији власници полисе добровољног здравственог осигурања лече се у приватним здравственим установама.
"Србија је прописала да се Ковид-19 мора да лечи искључиво и само у државним здравственим установама, те му полиса добровољног здравственог осигурања за ту болест не важи", појашњава Ћирић.

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


putno zdravstveno osiguranje korona virus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.286.007 посета
Тренутно на сајту: 429 посетилац(a)