Отровани средњошколци успешно се опорављају 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Отровани средњошколци успешно се опорављају
Trenutno na sajtu: 425       |       Podeli:
23.06.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље/Нова Варош – Здравствено стање деветнаест средњошколаца из Нове Вароши, ученика првог и другог разреда,

који се од среде и четвртка налазе на болничком лечењу у Пријепољу и Ужицу због симптома тровања брзом храном је добро. Према речима директора Опште болнице у Пријепољу доктора Зорана Дробњака ученици се опорављају и нико од њих није животно угрижен.

– Ниједно дете није животно угрожено. Њихово здравствено стање је боље, примају адекватну терапију. Одређен број деце смо транспортовали за Ужице, јер су наши капацитети ограничени. Колеге из ужичке болнице су ме обавестиле да се опорављају и деца која су тамо пребачена. Узорке смо послали на три адресе, где ће бити анализирани, и када стигну резултати, знаћемо шта је изазвало здравствене тегобе. Срећом па су деца била јака, здрава, неки су и спортисти, па није дошло до већих последица – каже доктор Дробњак.

Паун Смиљанић, отац ученице Гимназије која се због симптома тровања налази у болници, казао је да не треба унапред судити било коме и да је најбитније да се деца опораве.

-Дете ми је још у болници, опоравља се. Најбитније је да се деца опораве, да изађу из болнице. Сачекаћемо резултате са анализа и тек тада можемо говорити о узроцима. Не треба доносити судове и закључке пре него што стигну резултати – рекао је Смиљанић.

Иначе, сва деца конзумирала су нека од јела са роштиља са мајонезом, која су купљена у једном импровизованом објекту брзе хране, који се налази у непосредној близини школе. Након контроле санитарне инспекције објекат, где су ђаци купили храну, затворен је јер није испуњавао основне хигијенсе услове за рад. На надлежнима је да утврде стварне узроке због којих су се деца отровала.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


srednjoskolci trovanje hranom

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.755.516 посета
Тренутно на сајту: 426 посетилац(a)