Фестивал спортског филма од 29. јуна до 3. јула 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Фестивал спортског филма од 29. јуна до 3. јула
Trenutno na sajtu: 377       |       Podeli:
22.06.2017 | 0 коментар(а)



Златибор - Шести Фестивал спортског филма ове године ће се на Златибору одржати од 29. јуна до 3. јула, а публика ће бити у прилици да погледа око тридесет филмова.

Првог дана Фестивала биће уручене награде за животно дело и то прослављеном фудбалеру Драгану Џајићу, ватерполисти који је ушао у Кућу славних, Александру Шоштару, кошаркашу Мирзи Делибашићу, председнику Атлетског савеза Србије Веселину Јевросимовићу и редитељу Здравку Шотри.

"Ове године једну од значајних награда Фестивала додељујемо нашем прослављеном спотисти - фидбалеру Драгану Џајићу. Нама је велика част то што ће он лично присуствовати Фестивалу и што ће филм, под насловом "Џаја", који говори о његовом раду и животу отворити овогодишњи Фестивал", каже директор Фестивала спортског филма, Михаило Тодоровић Црни.

Организатори кажу да је жеља да се представе разни спортови и разне друге манифестације везане за спорт и проблеме који он доноси. И ове године биће богат и разноврстан програм за многобројну публику, која ће филмове моћи да гледа сваког дана трајања Фестивала од 17 часова.

"Ове године смо успели да од 15 земаља изаберемо око 30 филмова. Гледали смо да филмови буду разноврсни, да што више земаља буде представљено и што више спортова", истакао је уметнички директор Фестивала, Јован Марковић,

Златибор је заслужио да се једна оваква манифестација одржава на овој планини, каже заменик председника општине Чајетина, Арсен Ђурић и додаје да је то веома важно за афирмацију Златибора, као и за његову промену имиџа.

"Када смо пре шест година установили овај Фестивал, а мислим на општину Чајетина, Туристичку организацију Златибор и Маја филм, Златибор није случајно одабран као дестинација за то, јер је ово туристичко место прве категорије и најпосећенији туристички центар у Србији, а посебно због тога што Златибор има велике потенцијале када је спортски туризам у питању. Током године овде се припрема преко 100 спортских екипа, и то не само из Србије, већ и из Европе и света", нагласио је Ђурић

Овогодишњи град-гост биће Тузла, који ће се представити филмом о највећим спортским легендама овог града.

Глас западне Србије/Златибор прес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.459.751 посета
Тренутно на сајту: 378 посетилац(a)