Јaњушевић: Вучића нападају зато што се бори за Србију! 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Јaњушевић: Вучића нападају зато што се бори за Србију!
Trenutno na sajtu: 522       |       Podeli:
10.06.2019 | 0 коментар(а)



Посланик СНС-а и члан Извршног одбора странке Крсто Јањушевић каже да је западна Србија под претходном влашћу делила
Посланик СНС-а и члан Извршног одбора странке Крсто Јањушевић, фото: ГЗС

судбину остатка земље када је тајкунско-политичка неман пљачкашким приватизацијама и катанац економијом оставила пола милиона људи без посла да би постали још већи тајкуни и милионери.

- Србија је оне који су волели само себе и милионе евра послала у политичку прошлост и дала поверење Александру Вучићу, човеку који воли Србију, који је нашао начин да низом тешких мера излечи српску економију, а сјајном дипломатијом Србији врати углед и поштовање у свету - истиче Јањушевић.

Који су најважнији пројекти који се реализују на том подручју?

- У току је реконструкција пруге Београд-Бар, што је од изузетног значаја за западну Србију. Зар смо то могли дочекати од оних који су, на пример, Београду, док су га задуживали, обећали метро, подземну железницу, а у реалности нису били у стању уградити подземне контејнере у самом граду? Од оних који су успели и паркинг сервис у Београду отерати у минус није се могло дочекати да обезбеде 90 милиона евра, колико је уложено у најмодернији погон наменске индустрије, фабрику стрељачке муниције у Узићима код Пожеге, где ће радити више од 400 људи. Шта је војник могао очекивати у времену у ком председник државе каже шта ће нам војска?

Напредују и радови на Коридору 11…

- Пре неколико дана председник Вучић отворио је почетак радова на деоници Прељина-Пожега, где је вредност пројекта 450 милиона евра. Без уређених јавних финансија, јавног дуга под контролом, овај ауто-пут би био само пусти сан, а данас је реалност. Он постаје путоказ новим инвеститорима ка западној Србији. Са Коридором 11 туристички потенцијал Златибора, Златара и уопште Златиборског округа подиже се на изузетан ниво. Коридор 11 и Моравски коридор биће моћна крила економског развоја западне Србије.

Прошла власт осакатила је Чачак, који је некада био жила куцавица тог краја, али и остале градове. Да ли се већ осећа промена?

- Тешко да се неко може сетити која је фабрика дошла у Чачак последњих неколико деценија… Данас тамо имамо немачки „Форверк“ у индустријској зони, где ће се запослити 1.000 радника, и Коридор 11, који је сада један од великих „преговарача“ са новим инвеститорима које очекујемо у Чачку, Ужицу, Прибоју, Новој Вароши… У индустријској зони у Прибоју, на чијем је формирању инсистирао Александар Вучић и држава обезбедила огромна средства у инфраструктурно опремање, данас ради више од 400 људи у компанијама које ће значајно повећати број запослених. Политика која девастирано подручје претвори у индустријску зону, где ничу фабрике и нова радна места, увек ће побеђивати политику која од Пионирског града прави кућу „Великог брата“.

Упркос томе што вам нико не може оспорити да имате резултате, опозиција је шест месеци протестовала. Због чега су ти протести пропали?

- Народ добро памти оне који су Србију довели на ивицу банкрота, оставили пола милиона људи без посла, срозали углед Србије, енормно се обогатили док је народ сиромашио. Покушали су се сакрити иза назива „грађански протести“, али их је народ препознавао на бини, иза бине, у публици… Кренули су са вешалима, моторном тестером у руци, претњама Вучићу и његовој породици, монструозним претњама премијерки. Пристојна Србија одговорила је скупом на коме је преко 150.000 грађана дало подршку Вучићу. Може на платну да пише „1 од 5 милиона“, али све је режија једног од пет милионера жељног да се опет докопа буџета Србије.

Да ли се слажете са онима који позадину тих пропалих протеста виде у покушају да се на Вучића изврши додатни притисак око Косова?

- Нека нам о КиМ не причају они који су пустили стотине албанских терориста из затвора у Србији, они који на мартовски погром Срба реаговали саопштењем из кабинета, а много више су се расписали бранећи Харадинаја и Тачија кад их је неко тобоже увредио. Само нека нам не паметују они који су питање КиМ избацили из УН, којима су „Хилтон“ и „Шератон“ веће светиње од Грачанице и Пећке патријаршије. Најжешћа паљба кренула је по Вучићу на теми КиМ, где јасно и храбро и на сваком месту у свету заступа интересе Србије. Тачију је пре неколико дана одржао ново аргументовано предавање пред свим његовим менторима, да му није помогла ни „помоћ пријатеља“. Вучић гради пут будућности док домаћи тајкуни заједно са Албанцима и разним центрима моћи камењем засипају и њега и тај пут. Знајући га, он им неће узвратити камењем, већ ће сваки искористити и уградити у пут који нема алтернативе, а то је пут заједничке, боље будућности, мира и стабилности.

Странка неће прихватити председниково повлачење

Да ли ће чланство странке дозволити Вучићу да се повуче са њеног чела као што је најавио? Политика Александра Вучића има огромну подршку грађана Србије потврђену на бројним изборима претходних година са све убедљивијим резултатима. У СНС-у има безрезервну подршку и поносни смо што смо део његовог тима и што нас стално гура напред да будемо још бољи јер не постоји ништа прече од Србије која нам је дала поверење. Што се тиче повлачења, сигуран сам да ће то бити једини случај када ће странка и сваки члан одбити Вучићев предлог.

ГЗС/Ало




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.165.365 посета
Тренутно на сајту: 523 посетилац(a)