Вучић: Аплауз за кинеског председника 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Вучић: Аплауз за кинеског председника
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
17.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Председник Србије Александар Вучић данас је у Паковраћу истакао да су Кинези увек били



верни и одани пријатељи Србији, јер су помогли када је то било потребно.

,,Хоћу прво да да вас замолим за један велики аплауз за председника Си Ђипинга и за наше челично пријатељство. Захваљујући нашим пријатељима, данас је фабрика која је највећи извозник у Србији, Железара Смедерево, али није то наша памет него кинеска. Наша је памет била да препознамо и да замолимо наше кинеске пријатеље да нам помогну и они су нам по том питању помогли”, навео је Вучић додајући да ће се сарадња између две земље наставити и убудуће.

,,У првом кварталу ове године имамо 44 посто раста копања руде у Бору, 14 посто раст коришћења сопственог домаћег концентрата у борској топионици. Да ли бисмо то могли без Кинеза? Не, не би смо. Имамо велике и добре пријатеље и са њима ћемо много тога да урадимо и направимо”, рекао је Вучић.

Председник је навео да се у Србији на неколико места граде индустријске зоне које ће привући велике компаније.

,,Ми у плану имамо да близу Бјелице у Лучанима направимо једну добру индустријску зону и да је уредимо, па ћу да замолим амбасадорку Чен Бо да пробамо да тамо доведемо кинеске инвеститоре, да нам помогну да запослимо људе како не би више одлазили из овог дела Србије”, изјавио је Вучић.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.362.262 посета
Тренутно на сајту: 355 посетилац(a)