Протест испред Скупштине Србије, део опозиције против нових мера, демонстранти покушали да уђу у парламент 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Протест испред Скупштине Србије, део опозиције против нових мера, демонстранти покушали да уђу у парламент
Trenutno na sajtu: 426       |       Podeli:
07.07.2020 | 0 коментар(а)



Након што је председник Александар Вучић најавио мере забране окупљања више од пет

особа и полицијски час наредног викенда због погоршања епидемиолошке слике у Београду, поједине странке опозиције које су бојкотовале изборе огласиле су се критиком увођења нових мера и тврдњама да је власт одговорна за раст броја заражених, пише Танјуг.

Протест испред Скупштине Србије против нових најављених мера на сузбијању корона вируса отео се вечерас после 22 сата контроли. Окупљени су срушили заштитну ограду испред скупштине, палили су бакље, а припадници полиције су се склонили у једном тренутку, јавио је Танјуг.

Испред скупштине је било хаотично, а када је маса нагрнула на скупштину, полиција се померила, а појединци из масе су узвикивали "Кога ви браните?".

Протест је почео нешто после 20 сати, када је блокирана за саобраћај раскрсница код зграде парламента на почетку Булевара краља Александра. Демонстранти су звиждали, ударали у шерпе, викали "Косово је део Србије", "Уа" и "Ми то нећемо" алудирајући на мере.

Демонстрантима су се у пар наврата преко мегафона обратила два учесника протеста, један који је позвао присутне да зову пријатеље и познанике да им се придруже, а други је рекао да неће мере и да неће да вакцинише своје дете.

Међу окупљенима су и чланови Иницијативе "Не давимо Београд", чланови организације "1 од 5 милиона", самостални посланик Срђан Ного.

Већина не носи заштитне маске, дистанца готово и да не постоји.

Лончар: Омогућити Хитној да ради свој посао

Министар здравља Златибор Лончар реаговао је вечерас на информацију да је екипа Хитне помоћи заустављена у обављању свог посла, током протеста испред Скупштине Србије, и затражио хитну реакцију надлежних државних органа како би се свим здравственим радницима омогућило да несметано обављају свој посао.

"Захтевам моменталну реакцију свих надлежних државних органа да санкционишу све оне који неовлашћено крше основна људска права и само из њима знаних разлога не дозвољавају колима Хитне помоћи да превезу пацијенте улицама Београда", навео је Лончар у писаној изјави за јавност.

Како каже, не зна о каквом се скупу ради, ни да ли је пријављен, али истиче да је "чак и у ратним условима било омогућено возилима Хитне помоћи да несметано пролазе".

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


skupstina protesti opozicija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.872.263 посета
Тренутно на сајту: 427 посетилац(a)