Севојно добија културни центар 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Севојно добија културни центар
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
30.10.2018 | 0 коментар(а)



Севојно - Почели су радови на реконструкцији зграде старе школе „Алекса Дејовић“ у Севојну,

саопштено је на сајту града Ужица.

Према речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића будући објекат ће у договору са школом и Градском општином Севојно имати простор за музејске поставке, галеријски и изложбени простор, простор за радионице, књижевне и музичке и друге културне садржаје.

„Укупна вредност радова на адаптацији је 14 милиона динара од којих Министарство државне управе и локалне самоуправе финансира 8,5, а Град Ужице преостали износ“, навео је градоначелник Петковић.

Рок за завршетак радова на реконструкцији објекта је 90 дана, фото: сајт града Ужица

Сви планирани радови како унутрашњи на реконструкцији подова, столарије, молерски тако и радови на фасади и кровном покривачу биће изведени на начин како би се задржала аутентичност објекта.

Зграда старе школе је изграђена 1911. године од када је коришћена у различите сврхе. Првенствено је то био простор за школу до 90-их година, потом је простор коришћен за предшколски програм, а до прошле године је ту била смештена архивска грађа Историјског архива.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sevojno kulturnicentar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.221.709 посета
Тренутно на сајту: 508 посетилац(a)