Отворен пут српској мученици у Русију 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Отворен пут српској мученици у Русију
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
16.10.2019 | 0 коментар(а)



Од 25. октобра Србија ће имати бесцарински извоз ракије у Русију, најавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.
Од 25. октобра Србија ће имати бесцарински извоз ракије у Русију, најавио је министар Недимовић, Фото: РИНА

Министар је за телевизију "Хепи" рекао да су јабуке доминантан производ који се извози на руско тржиште али и да је наша земља отворила алтернативна тржишта, попут Индије.

"Што се тиче руске робе, има пилећег меса које се увози, има доста полупроизвода који се увозе... Јабуке су доминантан производ који се извози на руско тржиште. Од 25. октобра Србија ће има бесцарински извоз на ракије. Временске прилике могу често да направе куршлус, зато ми тражимо алтернативно тржиште, отворили смо тржиште Индије" рекао је Недимовић.


 Фото: РИНА

Kако каже, производи са Kосова због сертификације не могу да прођу административну линију, тако да су они врло често суочени са баријерама, али се добро продају воће и поврће на пијацама у Приштини.

"Чујем да јако добро продају воће и поврће на пијацама у Приштини. Србији највише одговара отворено тржиште, имате увек проблем да немате где да пласирате робу", казао је Недимовић.

Обилазећи села у Србији примећује да се све више узгаја дуња, као и да је приметна велика количина товног говедарста у општинама надомак Румуније.
Министар додаје да Србија издваја 7.000 динара за субвенције по овци, док ЕУ, каже, даје много мање.

Он је изнео запажање са терена и рекао да држава треба да помогне узгој телади, јер су увезена телад, каже, често болесна.

ГЗС / Тањуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rakija bescarinska Nedimovic izvoz rakije Rusija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.312.962 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)