Град и село спојили 1200 метара новог асфалта 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Град и село спојили 1200 метара новог асфалта
Trenutno na sajtu: 322       |       Podeli:
03.05.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Грађевинска сезона у Горњем Милановцу хвата све већи замајац. Асфалтирање већ трећег

путног правца у милановачкој општини приводи се крају. У питању је локални пут Каменица - Гојна Гора. Овога пута асфалтира се 1200 метара.

„Циљ нам је да у току ове и следеће године завршимо комплетну реконструкцију тј. коловозни застор од Каменице до Гојне Горе, како бисмо олакшали првенствено пут мештанима Гојне Горе у зимском периоду јер је ово пут са много мањим нагибом и много је краћи од постојећег, лакши су услови за чишћење и ја се искрено надам да ћемо када завршимо асфалтирање комплетне деонице пута моћи и ђачки аутобус да шаљемо овом деоницом јер је јако краће и у зимским условима ће моћи да се обезбеди проходност овог пута свих 365 дана у години“, истакао је председник општине Дејан Ковачевић приликом обиласка радова.

Укупна вредност ових радова је негде око 7 милиона динара , а о значају овог путног правца за горњоселце мештанин Веселин Чоловић каже да им пут много значи и да су на њега чекали годинама.

„Захвални смо што смо дочекали да се уради. Иначе, овде се доста домаћинстава бави сеоским туризмом, па из тог разлога много нам значи добра инфраструктура. Још једном хвала садашњој гарнитури“, закључио је Чоловић.

Иначе, на последњој седници Општинског већа донет је Закључак о инвестицијама на путној инфраструктури у самом граду.

„Настављамо са амбициозним планом асфалтирања некатегорисаних, локалних путева и улица у граду. Ове године ће то бити нешто преко 400 милиона динара уложених у путну инфраструктуру општине Горњи Милановац. Као што видите, ово је трећи путни правац у овој години који се ради. Већ смо на прошлом већу донели закључак о асфалтирању локалних путева. Донели смо закључак и да урадимо, по мени једну од најзначајнијих инвестиција која ће се радити на градском подручју, а то је улица Николе Луњевице. Ради се у пуној дужини од Норвешке куће до касарне у Луњевици. Мења се комплетан коловозни застор, радићемо кишну и фекалну канализацију, пешачке стазе и расвету тако да ће тај део града бити потпуно реконструисан“, казао је Ковачевић.

Амбициозан план по питању асфалтирања некатегорисаних и локалних путева, као и градских улица, ове године премашује 400 милиона динара које локална власт планира да утроши како би за наредне две деценије решила проблем путне инфраструктуре на целој територији општине.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


asfalt nova sezona gornji milanovac kovacevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.438 посета
Тренутно на сајту: 323 посетилац(a)