Слободна зона - турнеја 2017. 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Слободна зона - турнеја 2017.
Trenutno na sajtu: 347       |       Podeli:
22.05.2017 | 0 коментар(а)



Филмски фестивал Слободна Зона овог пролећа креће на своју 11. Турнеју у преко 40 гадова и места широм Србије.

Осам најбољих филмова са 12. издања Слободне Зоне одржаног током новембра у Београду, Новом Саду и Нишу, по избору публике и селектора фестивала, од друге половине априла, па до краја јуна имаће прилику да погледа и публика у свим осталим крајевима наше земље. Мисија Турнеје Слободне зоне јесте да децентрализацијом културе најширој публици у мањим градовима и местима у којима биоскопи не постоје годинама, а културна дешавања су реткост, понуди на увид, врхунски фестивалски филмски програм. Турнеја је једина филмска манифестација оваквог карактера у земљи.

 

Предводник овогодишњег репертоара Турнеје је филм који је отворио новембарски фестивал у Београду, Новом Саду и Нишу. У питању је филм Неруда Пабла Лараина у ком Гаел Гарсија Бернал игра улогу полицијског инспектора који прогони чувеног чилеанског песника Пабла Неруду. Други филм који ће бити приказан на Турнеји Слободне Зоне у Чачку је најновији филм легендарног Вернера Херцога о феномену интернета, његовом несагледивом утицају и последицама - Чујте и почујте. Филм Док отварам очи је играни филм о младој Фари која живи у Тунису и против воље своје мајке пева у друштвено ангажованом бенду, воли живот, журке, открива љубав и ноћни живот свога града. Љубавници и деспот је узбудљиви документарац о двоје највећих корејских драмских уметника које киднапује њихов највећи фан – диктатор! Нарочито добар пријем београдске публике на Слободној Зони имао је филм Бескрајна поезија, о младости култног филмског аутора Алехандра Ходоровског, ослобађању од родитељских стега, истраживању живота, и дружењу са најпознатијим чилеанским боемима. За вишеструко награђивани документарац Под сунцем Виталија Манског на фестивалу се тражила карта више. Овај филм нам открива животну свакодневницу диктаторске Северне Кореје, као и оно што се крије иза ње. Претпоследњи филм на Турнеји биће романтична комедија о човеку који се прави да не уме да плива да би га спасила жена коју воли, филм Ефекат воде. Турнеју ће у Чачку затворити победник 66. филмског фестивала у Берлину, италијански документарац Пожар на мору Ђанфранка Розија који скида медијско-сензационалистичку маску са највеће трагедије у савременој историји и открива људску страну акуелног проблема миграната.

 

Турнеју Слободне Зоне подржали су Француски институт у Београду и Дистрибутерска кућа Фиве старс.

 

Распоред пројекција у Чачку:

 

Четвртак, 25. мај у 20:00 – НЕРУДА (игр.), р. Пабло Лараин

 

Петак, 26. мај у 20:00 – ЧУЈТЕ И ПОЧУЈТЕ (док.), р. Вернер Херцог

 

Субота, 27. мај у 20:00 – ДОК ОТВАРАМ ОЧИ (игр.), р. Лејла Бузид

 

Недеља, 28. мај у 20:00 – ЉУБАВНИЦИ И ДЕСПОТ (док.), р. Роб Канан

 

Понедељак, 29. мај у 20:00 – БЕСКРАЈНА ПОЕЗИЈА (игр.), р. Алехандро Ходоровски

 

Уторак, 30. мај у 20:00 – ПОД СУНЦЕМ (док.), р. Виталиј Манскиј

 

Среда, 31. мај у 20:00 – ЕФЕКАТ ВОДЕ (игр.), р. Солвег Анспак

 

Четвртак, 1. јун у 20:00 – ПОЖАР НА МОРУ (док.), р. Ђанфранко Роси

 

Порјекције ће се одржавати свакодневно по овом распореду, у Уметничкој галерији “Надежда Петровић”, Цара Душана 6, са почетком у 20:00 часова.

 

Улаз на пројекције је слободан.

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.464.064 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)