Велико клизиште у овом делу Србије прети да понесе у понор све пред собом 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Велико клизиште у овом делу Србије прети да понесе у понор све пред собом
Trenutno na sajtu: 581       |       Podeli:
25.03.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Клизиште које се покренуло у месту Глишина Вода између старог и новог Прибоја

угрозило је животе житеља овог насеља, њихове куће, саобраћајницу која спаја два дела града и пругу Београд–Бар.

Овде је, усред покретања земљишта, напукао потпорни зид који раздваја пут од Бистрице према граничном прелазу Увац и брдо на коме се налази насеље.

Клизиште је за сада изазвало пуцање водоводних цеви због чега има проблема у водоснабдевању овог дела Прибоја, али то је занемарљив данак наспрам реалне опасности да земља не “понесе” у амбис пет-шест кућа, затпа пут и пругу која се налази са друге друма.

Због пуцања потпорног зида, по одлуци републичког саобраћајног инспектора, саобраћај се одвија само једном коловозном траком уз употребу светлосне сигнализације.
"Услед великих падавина и топљења снега страхујемо да може доћи до већег клизања које би угрозило људске животе и проузроковало несагледиве последице. О овом проблем обавештен је Републички штаб за ванредне ситуације као и надлежна министарства и инспекцијске службе. У опасност је доведен друмски и железнички саобраћај на овој деоници пута. Очекујемо помоћ како би се сагледала цела ситуација и што пред реаговало", упозорава Борис Мрдовић, начелник прибојског Штаба за ванредне ситуације.

На усласку у комшијско Пријепоље из правца Нове Вароши, ноћас је, код депоније Стањевина, дошло до одрона који је на пут нанео велику количину земље и грања због чега се саобраћај одвија само једном траком.

В.Лојаница/ Рас Србија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.185.989 посета
Тренутно на сајту: 582 посетилац(a)