Опречна мишљења око штрајка у ЈП „Путеви Ужице”: Директор каже - нема, радници - има, а синдикалци ћуте! 



 
Опречна мишљења око штрајка у ЈП „Путеви Ужице”: Директор каже - нема, радници - има, а синдикалци ћуте!
Trenutno na sajtu: 573       |       Podeli:
18.04.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - У редакцију Гласа западне Србије јавили су се радници „Путева Ужице” који тврде да се налазе у штрајку

и да су им се придружиле колеге из Пријепоља. Трагом ове вести покушали смо да дођемо до информација шта се заправо догађа у овом предузећу. Најпре смо позвали председника Независног синдиката Бобана Ћалдовића који нам је саопштио да су разговори у току и да док се не заврше неће давати изјаве медијима.

Док нам је генерални директор предузећа Путеви Ужице Леко Корићанац одговорно тврдио да у овом предузећу нема штрајка.

„Договорили смо се о исплати зарада. Штрајка није ни било, све што је било планирано рађено је. Путеви Ужице су озбиљно предузеће а ја сам озбиљан директор. Свако ко каже другачије не говори истину”, казао је Корићанац.

Након изјаве директора, поново смо покушали да ступимо у контакт са Ћалдовићем али он је након што смо се представили прекинуо везу и више се није јављао на мобилни телефон.

Међутим, како су нас обавестили радници штрајка је ипак било, окупили су се у кругу предузећа у Пријепољу а највероватније и у Ужицу. Данас су одржани и преговори где је постигнут и договор да им буде исплаћена цела фебруарска плата, а остатак дуговања до 25. априла. Поједини тврде да се већ дужи временски период касни са исплатом зарада. Сазнали смо и да су данас сезонци одржали минимум процеса рада, јер су их позвали шефови и од њих то затражили.

И тако упркос нашем најстојању да дођемо до тачних информација наишли смо на опречне изјаве од стране руководства, синдиката и радника.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


putevi uzice radnici

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.154.004 посета
Тренутно на сајту: 573 посетилац(a)