Планина Златар бележи рекорд по посећености, цене плацева вртоглаво расту 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Планина Златар бележи рекорд по посећености, цене плацева вртоглаво расту
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
27.12.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Планина Златар ове године била је једна од најпосећенијих у Србији, а према
Директор ТО Златар Бранко Пуцаревић, фото: РИНА

подацима Туристичке организације биће остварено 120 хиљада ноћења. Велики капацитет овог туристичког центра тек сад су препознали и бројни ивеститори, па су цене плацева у центру Златара повећане чак 12 пута.

“Ове године изграђено је 130 апармана у самом центру, што знатно повећава наше смештајне капаците, са којима смо пре оскудевали. Златар је у претодних пет година постао итекако видљив на туристичкој мапи какао домаћих, тако и страних туриста. Иза нас је изузетно успешна летња сезона, а за предстојеће празнике тражи се место више”, рекао је Бранко Пуцаревић, директор ТО Златар.

Уз помоћ Владе употпуњени су садржаји на Златару, па је изграђено дечије игралиште, зип лај стављен у функцију и уређена пешачка стаза.

“Следеће године нам је у плану изградња видиковца на Хоџиној стени са које се пружа феноменалан поглед на цео град. Међутим, за пуну експанзију туризма осим тих нових садржаја потребно је да и даље наставимо са проширивањем смештајних капацитета како би могли примити све заинтересоване”, изјавио је Пуцаревић.

Од наплаћених боравишних такси у општинску касу годишње се слије два милиона динара, па у Новој Вароши осим повећања понуде , намеравају да се озбиљније позабаве и сузбијањем сиве економије, како би додатно побољшали биланс у локалној каси.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


NOVA VAROS ZLATAR POSECENOST REKORD

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.442.113 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)