Свечано отворена Пословна зона „Бранешко поље” 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Свечано отворена Пословна зона „Бранешко поље”
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
28.06.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - У присуству председника општине Чајетина и бројних привредника, данас је свечано отворена Пословна зона „Бранешко поље“,

која је удаљена девет километара од центра Чајетине, и која се простире на 200 хектара земљишта мешовите власничке структуре - општинског, приватног и државнoг.

-Наследили смо нешто што морамо да уважавамо и поштујемо, а посебно људе који су урадили планску документацију и успоставили инфраструктуру, као и оне који су се задржали на територији месне заједнице Шљивовица. Желимо са здравих темеља да наставимо све оно што су нам оставили наши претходници. На нама је да то додатно изградимо, унапредимо и створимо један добар амбијент у Пословној зони „Бранешко поље“, који ће препознати све више компанија – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, на отварању зоне.

- Велика част и задовољство је бити на челу једне мале општине, када овде сада имамо 30 компанија са око 400 запослених, са перспективом за још већи број компанија и нових радних места. Општина Чајетина је спремна за све савремене токове, тако и оне у области заштите животне средине. Ускоро ћемо започети градњу новог погона за прераду отпадних вода који ће прикупљати воду са територије Шљивовице. У овој години ћемо изградити и најављени водовод од Сушичког врела до Жигарског виса, а надам се да ћемо наставити и до Златибора – истакао је Стаматовић.

До сада је уређено 30 хектара простора пословне зоне, а њена предност је што се налази у непосредној близини важних саобраћајница, као што су пруга Београд-Бар, аеродром Поникве, раскрсница магистралних путних праваца Суботица-Подгорица и деонице Сушица – Вишеград, у оквиру међународног пута E 761, а веома близу је и гранични прелаз са Босном и Херцеговином.

Пословна зона „Бранешко поље“ има потпуно изграђену инфраструктуру, парцеле и објекте погодне за производне, прерађивачке и сличне погоне а капацитети електричне енергије у потпуности задовољајају потребе зоне. Тренутно у зони послује 30 предузећа са великим бројем радника из области дрвопрераде, машинске и текстилне индустрије, производње производа од пластике, грађевинских материјала.

Општина Чајетина ће приступити изради детаљног урбанистичког плана непходног за даљи развој ове зоне, који ће дефинисати нове инвестиционе локације и елементе пратеће инфраструктуре како би се створили услови за даљи привредни развој општине. На овај начин Чајетина жели да привуче домаће и стране инвеститоре, што ће довести до отварања нових радних места и пoбољшања животног стандарда грађана, али и развоја целе локалне заједнице.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.825.742 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)