Расте број заражених и преминулих 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Расте број заражених и преминулих
Trenutno na sajtu: 600       |       Podeli:
18.09.2021 | 0 коментар(а)



Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 853.686 особа, а забележено је 7.698 смртних случајева. Проценат смртности је

0,90 одсто. На болничком лечењу су 4.054 пацијента, од којих је 163 на респиратору, показују подаци са сајта цовид19.рс.
Епидемијска ситуација у Србији је све сложенија, расте број заражених и преминулих, али и број пацијената на болничком лечењу и респиратору. Црвене зоне болница се пуне, а расте и број деце заражене коронавирусом.
Са уласком у четврту недељу школске године, из редовног система наставе излазе основне и средње школе широм Србије, и прелазе на рад по другом и трећем моделу. На основу раста броја заражених ученика одлучено је да се од понедељка комбинована настава за седми и осми разред примењује у девет општина, а за средње школе у 45 локалних самоуправа.

Одељења ће бити подељена у групе, а у тим местима комбиноваће се непосредна настава и настава на даљину. По трећем моделу – онлајн наставу пратиће средњошколци у Бајиној Башти, Ужицу, Лебану, Лајковцу, Љигу, Ивањици, Белој Паланци, Сремској Митровици. Трећи модел примењиваће се и даље у свим основним и средњим школама на Косову и Метохији.

Лекари понављају да је једини излаз из епидемије вакцинација, а надлежни подсећају да ће се строже контролисати важеће мерe.

 

 

ГЗС / РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus statistika epidemioloska slik situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.100.111 посета
Тренутно на сајту: 601 посетилац(a)