Фабрика из Ариља заједничка инвестиција две државе, производња креће на јесен 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Фабрика из Ариља заједничка инвестиција две државе, производња креће на јесен
Trenutno na sajtu: 756       |       Podeli:
07.06.2020 | 0 коментар(а)



Ариље – Председница Владе, Ана Брнабић обишла је фабрику за прераду воћа „Х&С“ у Ариљу, која је заједничка



инвестиција Србије и Мађарске.

„Ова компанија доказ је одличне сарадње између две државе, која ће бити настављена и даље. Систем је конципиран на тај начин да се овде у Ариљу производе квалитетни сокови, џемови и други производи од воћа, а да Мађари обезбеђују тржиште, а најпре ће бити фокусирани на Русију. То је одлично за све наше произвођаче, јер извоз сировина у стране земље је изузетно важан како за Ариље, тако и за целу Србију. Прерада воћа и извоз у иностранство су спас за пољопривреднике “, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

Ана Брнабић посетила фабрику за прераду воћа, фото: РИНА

Меморандум који се односи на формирање заједничке компаније мађарске и српске приватне фирме за производњу и прераду воћа у Ариљу потписан је у Будимпешти, 9. фебруара 2018. године, након заједничке седнице влада Србије и Мађарске. Камен темељац за фабрику „Х&С“ постваљен је у марту прошле године, а почетак производње се очекивао овог пролећа. Међутим, услед епидемије корона вируса, фабрика ће са радом почети у октобру, јер се чекају машине из Италије.

„Надамо се да ће ова компанија бити понос обе државе. Савремено опремљена и аутоматизована запошљаваће од 25 до 30 људи. Њен капацитет је 12 тона на сат и око 120.000 теглица џемова недељно. Надамо се да ће крајем  ове и почетком следеће године, наши производи се наћи на тржишту и извозити у европске земље и Јапан“, изјавио је Саша Станић, директор компаније „Х&С“.

Саша Станић, фото: РИНА

Ова фабрика допринеће да пласман малине буде бољи, што је фантастична вест за бројне малинаре који се баве производњом црвеног злата у ариљском крају.

„Почетком  рада ове фабрике добија се много, јер ће бити решен проблем везан за прераду малина. Ово је први пут да имамо конкретну инвестицију у нашој општини“, нагласио је Милош Недељковић, председник општине Ариље.

Приликом посете Ариљу, премијерка је најавила изградњу регионалног, иновационог старт ап центра, који ће много значити за све младе у овој општини.

РИНА (ГЗС)

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Fabrika voce brnabic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.084.732 посета
Тренутно на сајту: 757 посетилац(a)