Ало: Јанковић радио у Влади за ЈУЛ и СПС 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Ало: Јанковић радио у Влади за ЈУЛ и СПС
Trenutno na sajtu: 577       |       Podeli:
18.01.2017 | 0 коментар(а)



Саша Јанковић, актуелни заштитник грађана и председнички кандидат којег је подржала Демократска странка, веровали или не, у јеку протеста против режима Слободана Милошевића

прешао је из опозиционе новинске агенције да ради у владу Мирка Марјановића!

Јанковић је радио у Министарству спорта, а директни надређени био му је истакнути јуловац Драгољуб Кочовић, открива „Ало!”.

Наиме, проевропски кандидат за шефа државе радио је као правник у том министарству, на чијем је челу био тадашња ударна игла СПС-а Зоран Баки Анђелковић, а директни шеф био му је Драгољуб Кочовић, кадар Мире Марковић. Кочовић је био и на списку функционера којима је забрањен улазак у Европску унију.

Саша Јанковић је каријеру започео 1994. као новинар у агенцији Бета, где је радио до 1997. Напрасно је постао стручни сарадник у Министарству за омладину и спорт где је остао до 2000. године. Од 2000. до 2001. био је секретар савезног министарства спорта у влади Зорана Жижића, а од 2001. до 2003. помоћник савезног секретара за спорт и омладину у влади Драгише Пешића.

Подсећања ради, актуелни заштитник грађана се у интервјуу за један недељник присећао свог рада у савезној администрацији и истакао да је државни посао почео да ради у најнижем стручном звању.

- Сећам се да је утицајна политичарка желела да постане председница Бициклистичког савеза Србије, али на седници на којој је изабрана није било кворума. Припремио сам решење којим се њен захтев за упис у регистар одбија. Тадашњи министар Зоран Анђелковић Баки га је потписао и чуо сам да је због тога имао партијски проблем - казао је за „Време” председнички кандидат Јанковић.

С друге стране, Зоран Баки Анђелковић, бивши савезни министар за спорт и омладину, потврђује наша сазнања и додаје да нема замерке на Јанковићев рад.

- Саша је био добар, радио је свој посао коректно. То је било пре 17 година. Оно што је био његов посао, то је и радио - казао је Анђелковић за „Ало!”.

Јанковић је, присећајући се рада у министарству, такође истакао да се никада није учланио ни у СПС ни у ЈУЛ, иако му је саветовано да то уради.

- Када је неко предложио да постанем директор Дирекције за међународну културну, просветну и спортску сарадњу у Министарству спољних послова, решење које је било на столу министра Владислава Јовановића није потписано. Никада, наиме, нисам јавио у коју сам се од две владајуће странке - СПС или ЈУЛ - учланио по хитном поступку, како ми је посаветовано да урадим. Нисам имао шта да им јавим, нити су ме икада више позвали, али отказ у Министарству спорта нисам добио - казао је он за „Време”.

Одговор Саше Јанковића јуче нисмо успели да добијемо јер се није јављао на број познат редакцији. Тако нисмо успели да сазнамо ни како је, као неко ко наводно није био члан СПС ни ЈУЛ, у време најжешћих народних протеста против тог режима успео да добије посао у влади коју су строго контролисали Слободан Милошевић и његова супруга Мирјана Марковић.

Јанковић: Одлучићу о оставци имајући у виду интерес грађана

Заштитник грађана Саша Јанковић, који је раније најавио да ће се кандидовати за председника Србије, изјавио је да ће одлуку о оставци на месту омбудсмана донети имајући у виду ставове политичара и интерес грађана и „свој дуг према институцији коју је са сарадницима градио”. „Мислим да је грађанима врло битно да имају и заштитника грађана док год је могуће. Ово је једна од ретких брана за спречавање или бар откривање и објављивање најтежих облика самовоље. Далеко од тога да је најмоћнији, али је грађанима у овом моменту најпотребнији државни орган“, рекао је он за медије и оценио да су други политичари већ у кампањи, а да они из власти и не престају са кампањом.

Извор: Ало




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.171.576 посета
Тренутно на сајту: 578 посетилац(a)