Тодоровић: Званично отварање „Форверка” за месец дана, на територији града 600 градилишта 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тодоровић: Званично отварање „Форверка” за месец дана, на територији града 600 градилишта
Trenutno na sajtu: 449       |       Podeli:
24.09.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Велики сан свих нас се остварио. Реална очекивања су да ће у наредних месец дана и званично Форверк бити отворен
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фабрика „Форверк” / фото: ГЗС

и да ће кренути производња и извоз ауто делова за `Фолсваген`, `Ауди`, `БМВ`, `Порше`, `Бентли`, `Волво`, за све велике ауто куће и произвођаче, изјавио је за Глас западне Србије градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Градоначелник је истакао да је отварањем ауто - пута Милош Велики створена велика шанса за долазак и других инвеститора.

„Тренутно на територији Чачка имамо преко 600 градилишта, надам се да ће се они који су отишли Ибарском магистралом вратити ауто-путем, а они који су остали овде да ће наћи своју шансу у домаћим компанијама али и у немачком `Форверку`", рекао је Тодоровић.

Осим привлачења страних инвестиција, мислио се и о домаћим привредницима, тврди градоначелник.

„Постојећа индустријска зона у Коњевићима за домаће предузетнике која се простире на 111 хектара већ је у завршној фази. Тамо се стационирало доста фирми у којима има око 2200 запослених. На том простору већ раде велики извозници и произвођачи, међу којима су и наше домаће фирме. Потстицај, али и инфаструктура оличена је у гасификацији, електрификацији, снадбевању оптиком и свим оним што је неопходно да би се овакве домаће и стране фабрике развијале, да би могли да прате све трендове и технолошки развој”, рекао је први човек Чачка.

Тодоровић истиче да Чачак има велики потенцијал што се тиче образовања и обучене радне снаге, јер у граду постоји велики број средњих школа и факултета који задовољавају потребе компанија.

„Оно што је важно јесте да ми имамо људе који ће да раде у тим фабрикама. Наравно, то иде кроз дуално образовање које је код нас веома развијено. Пионири смо у том делу у Србији. Наше озбиљне респектабилне домаће компаније имаће могућност да раде као добављачи за стране компаније и за `Форверк`, `Eлдизи`, `Виланд електик`, `Пашал`, као и за све оне које су већ стациониране у Чачку, а које ће се тек развијати у наредним годинама”, казао је Тодоровић.

Градоначелник је изјавио да је у свему овоме од великог значаја подршка Владе РС и председника Александра Вучића, без чије помоћи, тврди градоначелник, не би успели да одраде тако велики посао.

„Само електрификација коштала је нешто више од милион ипо евра, гасификација око 800 хиљада евра... Без подршке Владе РС не би било овога, али и ми смо одрадили велики посао планским актима и срествима које је град определио, за канализацију, кишну канализацију, водоводно снадбевање и све оно што је потребно да се сви развијају”, рекао је градоначелник.

Градња аутопута до Чачка и даље ка Пожези, као и градња Моравског коридора и ваздушне луке “Морава” ставља Чачак у само средиште привредних активности, па се слободно може рећи да “сви путеви воде у Чачак”.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Cacak gradonacelnik Milun Todorović fabrika Forverk

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.514.590 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)