Почиње Рамазански пост 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почиње Рамазански пост
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
16.05.2018 | 0 коментар(а)



За вернике муслиманске вероисповести почиње Рамазански пост, један од најважнијих месеци за муслимане који ће трајати до 14. јуна.

Реис-И-улем Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић поручио је да је Рамазан одабран и благословљен месец зато што је у њему отпочела објава Курана и зато што је у њему прописан пост.

Како је истакао Рамазан је време у којем се најснажније очитује лична побожност сваког човека за коју Свевишњи каже да се не може мерити ни са једном овосветском вредности.

-Прави успех постигао је онај постач којега Рамазан научи самопоштовању душе у њеној жељи да нађача телесне страсти. Потпуни успех постигао је постач којега Рамазан научи самопоуздању људске личности у њеној жељи да живи у моралу – наводи Насуфовић у својој поруци.

Истиче да само у искреној побожности сваког верника види срећну садашњост и сигурну будућност за наше народе и нашу домовину.

-У нади да ће Рамазан донети здравље души и телу, Алахову милост и опрост, од срца свим припадницима ислама у домовини и дијаспори желим срећне и берићетне мубарек дане Рамазана – поручио је Насуфовић.

Током Рамазана обавезан је пост, а подразумева се потпуно уздржавање од јела и пића и телесних задовољстава од зоре до заласка сунца, и то 30 дана.
После поста слави се Рамазански Бајрам, један од два најзначајнија исламска празника.

Извор: ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.466.142 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)