Радници ФРА поставили живи штит против извршитеља 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Радници ФРА поставили живи штит против извршитеља
Trenutno na sajtu: 635       |       Podeli:
12.02.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Радници Фабрике резног алата у погону Елди-куглична вретена, одбијају да напусте радна места



и дозволе судском извршитељу да преузме део погана. Они тврде да се ради о злоупотреби, а председник синдиката Душан Ђелић каже да ће велики број радника остати без посла и тражи од државних органа да хитно преиспита одлуку јер се ради о фабрици која је од значаја и за одбрамбену индустрију.

Иначе, судски извршитењ је за данас заказао извршење а испред ФРА је стигла и полиција.

Кољу вола због килограм меса

Законски заступник ФРА, адвокат Ђорђе Никић каже да је имовина од огромног значаја за Фабрику резног алата Чачак, битна је за процес производње и оно што је суштина да је битна за снабдевање фабрика које су од значаја за одбрамбену безбедност РС.

,,Исходована је пресуда на основу које се спроводи ово извршење која је од самог старта била спорна и доводи се у питање њена законитос. Дошли смо у фазу извршног поступка, а суд већ месец дана не одлучује по нашем поступку и свим неправилностима које смо им навели. Спроводи извршење противно закону, иако је оно недопуштено по основу Закона о извршењу и обезбеђењу и других посебних закона које штите ФРА од спровођења, имајући у виду да је та фабрика од значаја за одбрамбену безбедност РС”, каже Никић додајући да о томе постоје мишљене Министарства одбране, решење Владе РС из 2015. и Решење министарства одбране из 2017.

Према његовим речима они хоће да дођу до имовине на основу дуга који је био 12 хиљада евра, а имовина вреди много више, двадесетоструко више. А издвајањем из ове технолошке целине направиће недокнадиву штету ФРА јер ће остале имовине бити обезвређене.

,,Ставља се интерес једног приватног повериоца у односу на интерес РС и одбрамбене индустрије. Током целог поступка ми упућујемо суду позив да обавети војно правобранилиштво које у овом случају заступа Министарство одбране, уместо тога суд константно обавештава државно правобранилаштво у Краљево и не добија никакав одговор, јер оно није надлежно”, закључио је Никић.

Радници огорчени: Бранићемо своју фабрику по сваку цену, траже државу да спречи отимање

Председник синдиката Душан Ђелић каже да ће радници покушати да спрече извршење судске пресуде јер се ради о делу предузећа који има атрактиван програм и јако је вазан за производњу и наменску индустрију.

,,Овај део предузећа је специфичан јер се ради по посебним условима, било какво стопирање доводе ликвидност и утицаће на одбрамбено стање у земљи. Радници ће изгубити радна места и егзистенцију јер су везани за ову фабрику. Сумњамо да постоје елементи незаконитог поступања и да суд није уважио све елементе, тражимо да се приспита незаконити поступак и обратићемо се вишим инстанцама, држави и министарству одбране”, изричит је Ђелић.

Иначе, како тврде у фабрици парцела има укупно 16 ари, на којој је објакат који је изграђен у три фазе и који је под три различита броја уведен у катастар, што је злоупотребљено па је купљено 700 квадрата објекта на коме су лоциране машине и трафо који је од кључног значаја. Из предузећа наводе да је физички неодвојив и кључан за ову целину. Издвајањем овог дела, ова два се обезвређују и не сме се дозволити да се заустави призводња вретена. По књиговодственој процени вредност целог објекта износи 300.000 евра али је далеко скупљи на тржишту

Они сматрају да је из одређених разлога неко бацио око на локацију и због тога што непосредно поред пролази деоница пута 10 од Медицине рада ка аутобуској станици.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.403.426 посета
Тренутно на сајту: 634 посетилац(a)