Род малине мањи и до 40 одсто него прошле године 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Род малине мањи и до 40 одсто него прошле године
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
28.05.2017 | 0 коментар(а)



Ариље - Берба малина у ариљском крају почиње за двадесетак дана, а овогодишњи род ће бити и до 40 одсто мањи него лане, изјавио је председник Одбора за пољоприведу у општини Ариље Милан Радојичић.

Он је рекао агенцији Бета и да цена по килограму малине ове године "никако не би смела да буде мања од прошлогодишње", односно од 230 до 240 динара по килограму.

Радојичић, који је дугогодишњи малинар, објаснио је да су на смањење рода малине утицала три разлога - дуготрајно хладно време, потом снег и на крају недавне кише које су довеле до развоја штетних инсеката. Према његовим речима, велики проблем који изискује и додатна средства јесте сузбијање штетних инсеката.

Напоменуо је и да је на подручју ариљске општине у берби малина ангажовано 10.000 до 12.000 људи.

Радојичић је рекао да би овогодишњи род малине на подручју Ариља могао да износи око 1.500 вагона, што ће бити значајно мање од прошлогодишњих око 2.000 вагона.    

Извор: Бета 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.286.062 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)