Др Дробњак: Болницу враћамо на место које јој припада 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Др Дробњак: Болницу враћамо на место које јој припада
Trenutno na sajtu: 427       |       Podeli:
09.12.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Aпарат за анестезију са пацијент монитором, вредан 4,8 милиона динара чију

набавку је финансирало Министарство правде из средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, односно применом опортунитета, постављен је у операциону салу пријепољске Опште болнице.

Према речима анестезиолога др Љубинка Радаковића овај апарат много ће олакшати посао њему и колегама, а пацијентима ће највише значити са аспекта безбедности током операција.

“Овај апарат има све могуће перформансе које су нама неопходне, односно прати виталне функције, а такође поседује и аларме који нас обавештавају да ли је дошло до пада притиска, пулса, да ли пацијент почиње да се буди из анестезије, и наша реакција је бржа и ефикаснија”, каже др Радаковић.

Он је истакао да је овај апарат један од најмодернијих, који се налази у свим терцијарним здравственим установама почев од Ургентног, преко Клиничког центра до ВМА.

Др Љубинко Радаковић, фото: ГЗС

Др Радаковић је истакао да се осећа привилегованим што има могућност да ради на овом апарату и да није веровао да ће та могућност да му се укаже у пријепољској болници.

Директор болнице др Зоран Дробњак се захвалио министарству правде које им је омогућило средства, као и министарству здравља које је релизовало набавку овог модерног апарата.

“Уз помоћ овог апарата рад анестезиолога је много олакшан а безбедност пацијента подигнута је на виши ниво. У овој години је урађено око 630 хируршких интервенција, развијена је и унапређена лапароскопска хирургија са којом се кренуло 2015. године, а само ове године урађено је 230 лапароскопских операција”, казао је др Дробњак и додао да је апарат за анестезију који је до сада коришћен премештен у породилиште и нагласио да је такође добијен из из донације и то јапанске владе.

Према његовим речима пријепољска болница је набавком апарата за анестезију потврдила свој значај у Златиборском округу, јер је по важности и броју пацијената одмах иза болнице у Ужицу.

“Донације било које врсте за нас су врло значајне, јер се тако унапређује рад свих запослених а пацијенти добијају квалитетнију здравствену услугу”, рекао је директор болнице.

Он је истакао да ипак постоји много ствари које недостају и да много тога треба унапредити.

“Преко неопходан нам је централни довод кисеоника, пројекат постоји али недостају средства. Такође у операционој сали постоји централни стерилизатор који је још из 1999. године, стално се квари и често је ван функције и морамо наћи начин да га заменимо новим”, прецизирао је први човек Опште болнице у Пријепољу.

Директор Опште болнице у Пријепољу др Зоран Дробњак и анестезиолог др Љубинко Радаковић поред новог апарата за анестезију у операционој сали, фото: ГЗС

Упитан зашто апарат за ултразвук срца не ради скоро годину дана, др Дробњак је казао да су они урадили све што је до њих, али да и после скоро годину дана одговора нема.

“Ми смо пријавили проблем, послали апарат на поправку сервисеру који је преко јавне набавке добио да поправља и сервисира медицинску опрему, међутим до дана данашњег апарат није поправљен и нисмо добили никакав одговор када ће то бити урађено. Наравно све иде преко ЗЦ у Ужицу и ми смо ту апсолутно немоћни”, закључио је он.

Др Дробњак истиче да у болници раде два кардиолога којима је у недостатку овог ултразвучног апарат онемогућено да раде у пуном капацитету, а пацијенти се шаљу у друге установе како би обавили ову врсту прегледа.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje bolnica anestezija aparat dr drobnjak dr radenkovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.500.499 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)