Брезина вода природан лек за многе болести 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Брезина вода природан лек за многе болести
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
14.05.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Да је природа права благодет много пута сте чули, али да се у њој крију заиста ефикасни лекови против разних бољки
Младен Томовић из Коштунића већ две деценије буши дрво брезе, фото: РИНА

сведок је и Младен Томовић из села Коштунићи, које се налази на обронцима Сувобора. Већ две деценије, од како је то чуо од своје бабе, овај домаћин буши дрво брзе и из њега цеди воду за коју кажу да је највећи непријатељ за песак и камен и бубрегу. 

„Узме се зовино дрвце, па се у стаблу брезе пробуши рупа одакле почне вода да капље, као по кап. То се ради само двадесетак дана у пролеће, јер како креће вегетација, воде у стаблу буде све мање. За то време може да се накупи до три литра те воде, не више", прича Младен за РИНУ.

Зовино дрвце и рупа у брези

Он каже да су бројни они који су се уверили у лековитост ове воде која извире на чудном месту. Сладуњавог укуса веома је пријатна за пиће, али ипак треба бити умерен. Препоручује се једна мала шоља ујутру и једна увече, ништа више.

„Један мој пријатељ из Београда који је био бубрежни болесник, успео је да камен и песак у тим органима сведе на минимум. Он ме је замолио да му ту воду поново скупим и довезем до престонице, како би помогао и другима. Јер заиста помаже“, прича овај сеоски домаћин који је такође ову воду пробао и каже да је изузетно бистра.

Поред лековитог својства за бубреге, неки људи се куну да помаже и код повређених зглобова. Ко је пробао, није се покајао. Овај природни лек одличан је и за имунитет, па уколико се корона вирус врати - зовино дрвце у руке и трк до прве брезе, јер можда се решење крије баш ту.

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kostunici breza voda lek priroda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.122.688 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)