Ђерлек: Вакцине безбедне, оканимо се теорија завере 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Ђерлек: Вакцине безбедне, оканимо се теорија завере
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
20.01.2021 | 0 коментар(а)



Све вакцине против корона вируса које су на располагању грађанима Србије су безбедне, изјавио је данас државни секретар у Министарству

здравља Мирсад Ђерлек и позвао грађане да се "окану" теорија завере по том питању.
Одговарајући на питање новинара о кинеској вакцини, Ђерлек је истакао да је то једна од квалитетнијих вакцина у борби против короне јер је, каже, урађена по старом моделу и веома безбедна.
Кад Агенција за лекове и медицинска средства одобри вакцину, онда је потпуно безбедна и желео бих да се грађани окану теорија завере. Ако узмемо у обзир да је Кина једна од земаља која је најбоље водила борбу против епидемије, управо са том вакцином, можемо позвати грађане да се вакцинишу у што већем броју како би спасили своје и животе најмилијих", рекао је Ђерлек.

Навео је да кинеску вакцину могу да приме старији од 18 година и да је то једина вакцина која ће највероватније бити одобрена и за децу од три до 17 година.

Подсетио је да је у Србију недавно стигло милион доза вакцине кинеске компаније "Синофарм", да имамо Фајзерову вакцину, да ће ових дана стићи још 250.000 доза руске вакцине "Спутњик В", те да је председник Александар Вучић најавио и 800.000 доза вакцине коју производи компанија "Астразенека".

Ђерлек је истакао да су вакцине безбедне, бесплатне и да свако може да изабере коју ће да прими.

"То је велика ствар коју је урадила наша држава и мислим да ћемо са четири вакцине и одзивом грађана и прокуженошћу коју имамо у овом тренутку доћи до колективног имунитета и решити овај проблем на врло успешан начин, са што мање жртава", додао је Ђерлек.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MIRSAD DJERLEK VAKCINE BEZBEDNE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.288.616 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)