Кон:Сад не смемо да забрљамо, долазак вакцине преломан 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Кон:Сад не смемо да забрљамо, долазак вакцине преломан
Trenutno na sajtu: 334       |       Podeli:
27.12.2020 | 0 коментар(а)



За Србију је долазак вакцине преломни, историјски тренутак, а истовремено се полако, али поуздано спушта потенцијал вируса и сада не смемо да

забрљамо да не би дошло до поновног пораста, поручио је данас члан Кризног штаба епидемиолог Предраг Кон.

"Сад треба да видимо с почетком године да то почиње да попушта. Ако сад направимо грешку и то не схватимо, онда уместо да почне да пада и да се опустимо, почеће да расте средином јануара", рекао је Кон за ТВ Прва додајући да је важно да издржимо још месец дана и контролисано се понашамо у складу са ситуацијом.

Кон је, упитан на ТВ Прва на којим мерама ће медицински део Кризног штаба инсистирати када је реч о празницима, рекао да не смеју да буду организоване прославе, а да ће се расправљати о детаљима везаним за радно време објеката.

Он је додао је циљ свима исти, да буде што мање преминулих, али је истакао да економски пад доводи до тога да ће бити смртног исхода.

"Може да се каже да је нама лакше, јер је најтеже премијерки која треба да то саопшти и сноси одговорост", поручио је Кон.

На питање шта значи најава протеста медицинског дела Кризног штаба, Кон је рекао да значи та реч.

"А како ћемо извести, то ћемо се договорити, али мислим да неће бити потребе. Заиста мислим да се то јасно прелама и да чак и они који схватају колико је еконономски то за њих јако тешко, разумеју да не могу да очекују да се дозволи прослава Нове године, то одудара од реалности", поручио је Кон.

Он је додао да је "тврди оптимиста у овом тренутку" оценивши да нема теоретске шансе да следећа година буде као ова.

"Ову 2020. смо прегурали, али 2021. ће бити у знаку науке, не само у погледу вакцине, већ и зато што ће се појавити лекови", рекао је Кон.

Кон је истакао да се, након вакцине коју је примио у четвртак, одлично осећа и да нема никакве болове и додао да није имао никакву дилему око тога да ли да прими вакцину коју су развиле компаније Фајзер и Бионтек.

Он је рекао и да га је погодила вест о смрти криминолога Златка Николића, који је преминуо од последица корона вируса.

Међутим, нагласио је да свет сада има оружје у руци оценивши да ће сада све бити другачије.

"Ми смо ти који ћемо диктирати којом брзином, кад кажем ми, мислим читав свет, али од нас ће зависити којом брзином ћемо успети да се вакцинишемо", рекао је Кон.

Упитан о новом соју корона вируса, Кон је рекао да би то била посебно значајна вест тек уколико би се показало да је преношење веће у свим деловима света.

"Није истина да ме не тангира уопште (те вест), али то је убичајено", рекао је Кон додајући да је јако корисно што имамо наш геном који је откривен, јер ћемо моћи да упоређујемо шта се дешава код нас.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona kon epidemija virus mere

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.375.941 посета
Тренутно на сајту: 335 посетилац(a)