Вучић: Прегазићемо криминалце, уводимо доживотну казну затвора 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић: Прегазићемо криминалце, уводимо доживотну казну затвора
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
12.01.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић најавио је увођење драконских казни за починиоце кривичних дела, укључујући и доживотну казну затвора.

Вучић је после седнице за Националну безбедност изјавио да је ће доћи до промена у казненој политици и да ће доћи до повећања минималних и максималних казни за починиоце најтежих кривичних дела.

Он је, најављујући системске и свеобухватне мере против најтежих кривичних дела, након седнице Савета за националну безбедност, рекао да је држава одлучна да победи најтеже облике криминала и корупције.

Најавио је и измену казнене политике, посебно за кривична дела насилничког понашања и силовања, педофилију, убиства деце и трговину опружјем и наркотицима.

„Повећање минималних и максималних казних за кривична дела коју обухватају насилично понашање, од насиља у породици, силовања, педофилије“, изјавио је Вучић.

Вучич је рекао и да је прихваћен предлог грађана и господина Игора Јурића и фондације „Тијане Јурић".

"Уводимо доживотну робију за вишеструка убиства и убица деце“, изјавио је Вућич.

„Борба ће да траје годинама, биће тешка, али ћемо да прегазимо криминалце", рекао је председник.

Јучерашња акција МУП и Тужилаштва показала је намеру државе не само да се суочи са најопаснијим видовима криминала у Србији, већ и да тај криминал и најтеже облике корупције победи, поручио је данас председник Србије Александар Вучић.

„Колико год била успешна и добра јучерашња акција то је једна акција и можемо да је понављамо сваке недеље. Уколико другачије, свеобухватније не приђемо решавању тих ужасних проблема ми то нећемо бити у стању да решимо", рекао је Вучић и најавио системске мере против криминала и корупције, пре свега другачију казнену политику.

Он је после седнице Савета за националну безбедност честитао државним органима, посебно полицији, нарочито на чињеници да су се после много времена неки од главних шефова нарко- бизниса у региону, а не само у Србији, нашли на Интерполовим потерницама а неки и иза решетака.

Рекао је да је данашња седница имала две тачке, једна је била посвећена Косову, а друга борби против криминала и копрупције и системским мерама које ће држава предузети.

ГЗС/Танјуг, Б92




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.424.336 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)