Мијаиловић: АБА лига може да почне 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Мијаиловић: АБА лига може да почне
Trenutno na sajtu: 1129       |       Podeli:
25.09.2020 | 0 коментар(а)



Остоја Мијаиловић, председник КК Партизан, рекао је гостујући у јутарњем програму да АБА лига може да почне,



и да се само прави пердстава да не може.

„На претходним Скупштинама је усвојен календар АБА лиге и Партизан је гласао да ФМП, иако није правно саставни део АБА, може да се такмичи. Дакле, АБА лига може да почне, прави се представа да не може и то од стране господина Небојше Човића да таст Филипа Човића, господин Тошковић, председава АБА лигом. Партизан сматра да је то увреда за јадранску кошарку и даје то сукоб интереса и да клуб то не може да прихвати”, рекао је Михаиловић додајући да не могу да праве компромисе тамо где их нема.

Он наводи да је Црвена звезда током прошле сезоне тужила АБА лигу, због правне документације.

„Тужба КК ЦЗ односила се на не уређење правне документације у времену када је господин Човић био АБА лиге. На Скупштини 27. маја једна тачка се односила на вансудско поравнање Црвене звезде са АБА лигом. Нисмо били против тога. Ми јесмо гласали 27. маја позитивно за све одлуке, али када смо добили информацију да у вансудском поравнању стоји уцена да господин Тошковић мора бити председавајући АБА лиге и да је то услов да вансудско поравнање буде на снази, тада смо се успротивили и повукли наш глас. Не мислим да таст од мога сина треба да председава лигом и мислим да је то крајње неморалан чин”, истакао је Михајловић.

Председик Партизана каже да ко је изабран календар, онда АБА лига може да почне и да се не представља да не може јер је још увек на снази тужба ККЦЗ.

„Није истина да ја моју компанију не могу да водим ако имам неку тужбу против ње. Она несметано функционише до окончања поступка. Хаос настаје и траже се решења да Партизан уцењује АБА лигу зато што не жели да прихвати господина Тошковића за председника”, наводи он.

Партизан тражи да суд у Лозани буде главни да он решава спорове. На питање да ли је добио подршку и неке друге екипе, Мијаиловић каже:

„Јесам, све најјаче лиге на свету, свима њима суди суд у Лозани. Партизан жели да АБА лига буде регуларна, да АБА има регуларни суд који ће решавати спорове. Хрватски суд и њихов закон не препознаје сукоб интереса у спорту. Ово је чист сукоб интереса јер неко жели неког из своје породице да постави.”

Мијаиловић каже да ово није рат Звезде и Партизана.

„Ово није рат Црвене звезде и Партизана. Поштујем навијаче и успехе које је Звезда има. Поштујем све што је Звезда урадила за нашу земљу и наш регион. Исто тако тражим да они поштују оно што је Партизан учинио. Морамо да се поштујемо, али компромис не смемо да правимо. Мени не смета ни ФМП, ни Звезда. Сметају ми потези који се повлаче који штете АБА лиги.”

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


partizan kk ostoja mijailovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.004.901 посета
Тренутно на сајту: 1130 посетилац(a)