Спортске игре младих 12. маја у Чачку 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Спортске игре младих 12. маја у Чачку
Trenutno na sajtu: 298       |       Podeli:
07.05.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Град Чачак 12. маја на теренима Спортског центра „Младост” организује Спортске

игре младих за будуће шампионе, највећу манифестацију аматерског спорта у Европи, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.

Већ осам година деци из Републике Србије, омогућено је потпуно бесплатно учествовање у такмичењима у бројним спортовима. Идеја Игара расла је из године у годину, тако да су постале препознатљив бренд, у земљама региона и Европе. Кампања је и ове године заснована на борби против вршњачког, али и свих других облика насиља.

Град Чачак чврсто стоји иза Игара, са огромном жељом да сваком детету пружи шансу и могућност да се такмичи, упозна нове пријатеље и представља свој град на овој значајној манифестацији.

„Поносни смо на наше најлепше терене у оквиру СЦ Младост, имамо подршку од амбасадора СИМ, Александра Чеферина, Немање Матића, Дејвида Бекама, Маје Огњеновић… Имамо шампионе и спортску жељу да поново покажемо Европи да је Чачак град спорта, истакао је помоћник градоначелника Мирослав Петковић.

Ивана Вукајловић, координаторка СИМ за Чачак је нагласила, да деца не морају бити активни спортисти, већ само љубитељи дружења и здравог начина живота, а циљ Спортских игара младих Србије је окупљање што већег броја деце и младих, како би они, на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона, развијали праве друштвене вредности.

„Чачани су у 2020. години, показали да су најбољи у региону, јер су у Сарајеву освојили златна одличја у свим дисциплинама у којима су се такмичили. Даћемо све од себе да то потврдимо и ове године, 12. маја у Чачку, а затим и на регионалном, државном и међународном такмичењу које ће бити одржано у Сплиту”, истакла је Вукајловић.

Отварање Игара је у 10 часова, а такмичење се организује за децу од седам до 15 година и то у пет спортова (мали фудбал, баскет, одбојка, атлетика и између две ватре).

„Посебну пажњу ћемо посветити стриктној примени свих епидемиолошких мера заштите и безбедности учесника. Промотери СИМ у Чачку су прослављени чачански спортисти Радмило Мишовић, Славољуб Пипер и Марко Мариновић – Малина, као и наши шампиони из претходне године, одбојкашице ОК Борац, кошаркаши из КК Борац и тенисерка Сара Ђунисијевић. Дођите да заједно уживамо у лепотама спорта, такмичења и дружења, додјите да региону показемо срце спорта, нас град Чачак и наше најбоље спортисте и спортске легенде“, поручила је Ивана Вукајловић.

Такмичења у пет дисциплина ће бити одржана на отвореним теренима Спортског центра „Младост”који је и претходних сезона био домаћин бројним младим спортистима.

„Наши лепо уређени терени добијају прави смисао управо онда када се организују манифестације попут Спортских игара младих. Драго нам је да ћемо бити у прилици да тог дана угостимо младе спортисте, који ће управо са наших терена послати најлепшу слику, али и поруку када је у питању здраво одрастање и стицање такмичарског духа код оних који долазе, рекао је директор СЦ Младост Милош Стеванић.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak sportske igre mladih

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.803.590 посета
Тренутно на сајту: 299 посетилац(a)