Фестивал „Деца међу нарцисима“ од 20. до 22. маја 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Фестивал „Деца међу нарцисима“ од 20. до 22. маја
Trenutno na sajtu: 486       |       Podeli:
11.02.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Спортски центар Чајетина“ организује двадесет девети дечји фестивал „Деца међу нарцисима”

који ће се одржати у Чајетини и на Златибору од 20. до 22. маја 2021. године. Овај фестивал траје скоро три деценије и промовише најбоља остварења у разним областима стваралаштва и у сјајном природном амбијенту окупља и зближава децу из разних крајева наше земље, наводи се на сајту општине Чајетина.

„И на Златибору и у бањи расту нарциси и већи и мањи. Зато не часи ни грош, већ папир у руке и додај на следеће теме, по неки стих још. Затим породицу под руку изведи и на незабораван викенд поведи. А за то ти, овог пута, не требају новци већ мало маште и знања, а од њих се богатства стварају и никада човеку не могу бити мана. Следећа упутства следи, учествуј на конкурсу и за фестивал се лепо среди.“ – С. Марић.


Поводом овог фестивала расписујемо међународни литерарни конкурс за ученике основних школа од првог до осмог разреда на следеће теме:


1. Да имам времеплов
2. Златне руке
3. Мој херој
4. Како се постаје добар
5. Рецепт за срећу
6. Летовање на марсу
7. Река (шума) ми је испричала
8. Живот је леп
9. Оно пто ти нисам рекао/рекла песмом


Теме за овогодишњи литерарни конкурс одредио је и радове ће прегледати кум овогодишњег фестивала Горан Новаков из Новог Књажевца, награђивани дечји писац, карикатуриста, илустратор, аутор пет књига за децу, добитник награде „Невен“ и „Плави чуперак“. Молимо вас да Ваше радове у поезији или прози пошаљете најкасније до петка, 23. априла 2021. године.


Ауторе најбољих радова дечјег фестивала ,,Деца међу нарцисима“ очекују вредне награде а неке од њих су: викенд на Златибору, који ћемо доделити за најбоље радове на литерарном конкурсу и то у више категорија, викенд у Врњачкој бањи, улазнице за Дино и Авантура парк на Златибору и друге многобројне награде. Биће додељена и колективна награда за ученике из школа из које се пошаље навећи број радова.


За све учеснике литерарног конкурса на фестивалу „Деца међу нарцисима“ обезбеђен је излет са коктелом у Дино парку на Златибору и то последњег дана фестивала. За све награђене учеснике који нису са територије Општине Чајетина, а који буду присуствовали додели награда последњег дана фестивала, биће обезбеђен смештај на Златибору.


Сва три дана трајања фестивала, праћена су богатим програмом за децу различитог узраста а ми ћемо посебно истаћи последњи дан фестивала који ће обележити следеће активност: дружење са диносаурусима и коктел у Дино парку на Златибору, дружење са песницима где ће нам се осим кума манифестацији придружити Тоде Николетић и домаћи песници, додела вредних награда и уживање у победничким стиховима 29. фестивала „Деца међу нарцисима“, интерактивни програм за децу, дечји хор и гости изненађења у Дому омладине у Чајетини.


Адреса је: „Спортски центар Чајетина“ Краља Александра Карађорђевића бр.3, 31310 Чајетина (за литерарни конкурс). Радови се могу слати и електронском поштом: dоmomladine8@gmail.com а остале информације путем телефона 031/3832-014 063/1989212


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


deca medju narcisima cajetina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.108.909 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)