Радови на највећој инвестицији у општини Кнић почињу на пролеће: Комплекс „Сунчев брег“ вредан 30 милиона евра 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Радови на највећој инвестицији у општини Кнић почињу на пролеће: Комплекс „Сунчев брег“ вредан 30 милиона евра
Trenutno na sajtu: 331       |       Podeli:
15.12.2020 | 0 коментар(а)



Кнић – Највећи туристички потенцијали општине Кнић јесу нетакнута природа, чист ваздух

и фантастична клима и управо ће то бити максимално искоришћено, јер је у селу Вучковица планирана изградња комплекса „Сунчев брег“ који ће се простирати на 30 хектара, а цела инвестиција вредна је око 30 милиона евра и то је највеће улагање у историји ове општине Шумадијског округа.

„Инвеститори су предложили иницијативу, а ми смо је прихавтили јер ће изградња тог комплекса бити од великог значаја за све наше становнике. На нама као локалној самоуправи је да урадимо План детаљне регулације и обезбедимо све неопходне услове за инвеститиоре. Коначно ће све наше предности које се заснивају на саобраћајној доступности, очуваној животној средини, богатом културном наслеђу и традицији сеоског и ловног туризма бити искоришећене“, изјавио је за РИНУ председник оппштине Кнић, Срећко Илић.

Председник општине Кнић Срећко Илић, фото: РИНА

Новом концепцијом развоја Општине, изградњом јединственог туристичког и пословног комплекса, посетиоцима ће на располагању бити апартмани, хотели, пансиони, трговински и угоститељски објекти, дом за стара лица, центар за рехабилитацију, етно музеј, базени, аква парк, шеталишта и паркинзи.

„Овакви комплекси већ постоје широм Европе, али је први пут да се нешто слично гради у Србији. Имаће вишеструку намену и моћи ће да прими туристе, али и стара лица којима је неопходна рехабилитација и здравствена нега. Моћи ће да буду смешетени у заједничком стационару, или да изаберу приватни апартман, а свима ће на распологању бити сви садржаји које комлекс има. Пројекат Сунчев брег је део нове концепције развоја Кнића у туристичком смислу, а очекујемо да први радови крену на пролеће следеће године“, каже Илић.

Имајући у виду ситуацију са пандемијом корона вируса и чињеницу да све више људи жели одмор провести на сеоском подручју, изузетних природних карактеристика, село Вучковица на територији општине Кнић, постала је изузетно занимљива инвеститорима.

У селу Вучковица гради се јединствен комплекс Сунчев брег, Фото: РИНА

„Комплекс ће бити подељен у две целине, прва ће се простирати на 22,1 хекатар и обухватаће већ поменуте смештајне капацитете за одмор, лечење, а друга целина подразумеваће сеоски-етно туризам, парк шуму и остале спортско-рекреативне садржаје. Оно што је јако важно јесду нова радна места која ће добити мештани“, наглашава Илић.

План је прошао законску процедуру израде и сада је у фази доношења Одлуке о усвајању, а израђивач плана је ЈП Дирекција за урбанизам Крагујевац.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


knic vuckovica suncev breg investicija gradnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.003 посета
Тренутно на сајту: 332 посетилац(a)