Основано Удружење ,,Наше Драгачево”, Милан Парезановић на челу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Основано Удружење ,,Наше Драгачево”, Милан Парезановић на челу
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
26.03.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - У регистар удружења у АПР уписано је Удружење "Наше Драгачево", чији је оснивач

и заступник Милан Парезановић, дипломирани економиста из Гуче.

“Наше Драгачево” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време ради остваривања циљева у области одрживог и равномерног локалног развоја, проучавања националне историје, културе, језика и писма, заштите животне средине и науке.

Циљеви Удружења су проучавањe и афирмација прошлости драгачевског краја, обележавање значајних датума и јубилеја везаних за познате личности и догађаја из историје српског народа,

очување сећања на народне радикале Драгачева са краја XIX и почетка XX века, неговање ослободилачких, слободарских и равногорских традиција у Драгачеву.

Такође, задатак овог удружења је заштита ћириличног писма на подручју Драгачева, равномеран економски развој целокупне територије општине Лучани, помоћ социјално угроженим категоријама становништва, развијање родољубља и патриотизма.

Пред члановима удружења биће борба за опстанак драгачевских села и против негативних демографских трендова, подизање еколошке свести и заштита животне средине на подручју Драгачева, промовисање здравих начина живота, подстицање удруживања младих и њихов останак у Драгачеву, повезивање са људима исељеним из Драгачева у земљи и свету и заједнички пројекти.

Удружење ће се залагати за повезивањe и сарадњу са другим сличним удружењима у општини Лучани и ван ње, сарадњу са Српском Православном Црквом, информисање и едукацију становништва о циљевима удружења као и за друге сличне видове алтруизма и друштвене иницијативе.

Химна удружења је "Са Овчара и Каблара" (равногорска верзија са трубачима), а слава је Свети Ђакон Авакум и игуман Пајсије, 30. децембра.

Удружење “Наше Драгачево”, нема политички контекст, већ треба да постане "сигурна кућа" за све драгачевске родољубе и патриоте, као и све оне добронамерне људе који воле Драгачево и општину Лучани.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani udruzenje nase dragacevo milan parezanovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.778.590 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)