Нерешени имовински односи заустављају градњу пута на Сељашници 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нерешени имовински односи заустављају градњу пута на Сељашници
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
10.10.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Општина Пријепоље није успела да реши 60 метар имовинских односа са власницима земље због чега је
Спорна деоница пута на Сељашници, фото: РИНА

предузеће „Нови Пазар пут” почетком идуће седмице повући раднике и механизацију са Сељашнице где се изводе радове на реконструкцији тог путног правца.

Деоница пута од Жунића Потока до центра Сељашнице у дужини од 3,5 км подељена је у четири деонице по којима се ради. Према речима шефа градилишта Џевада Хурића само је задња урађена у целини.

„Првој фали 60 метара због имовинско - правног односа као и на другој, док на трећој у дужини од 100 метара потребно је да се изместе стубови електромреже који се малтене налазе на самој траси пута”, рекао је Хурић.

Завршена деоница пута

Он је додао да све што су могли да ураде, закључно са данашњим даном су завршили и да могу само да повуку машине.

„У првој деоници имамо спорно неких 60 метара где нису решени имовинско - правни односи са породицом Јешић где има 11 наследина те парцеле. Општина нам је рекла да су то решили, али ми на основу реченице не можемо да радимо, морамо да добијемо писану сагласност. Спорни део, или прекид је на 700 метара од почетка деонице Жунића Потока. На том делу треба да урадимо и потпорне зидове, кишну канализацију, ивичњаке и асфалт. Ми не можемо да урадимо завршни хабајући део асфалта јер он мора да се ради на целој деоници у дужини од 1,2 км, да би смо то урадили ми морамо имати завршено и то парче од 60 метара. Другу деоницу није радила наша фирма, али ни тамо није све дефинисано. Ми тамо радимо само кишну канализацију која се налази у тротоару. Предвиђени део за тротоар налази се на приватном земљишту и ограде приватних парцела су близу ивичњака, па је то спорно. Али све је то у надлежности наручиоца радова, односно Општине Пријепоље која је требала да обезбеди приступачност за рад, да изда налог власнику парцеле да уклони ограду”, казао је Хурић.

Реконструкција пута од Жунића Потока до центра Сељашнице, стаје са радовима

Од четири деонице које се ради, само је задња урађена цела, првој фали 60 метара, на другој проблем имовинско-правних односа док на трећој у дужини од 100 метара се треба да се изместе стубови електромреже који се малтене налазе на траси пута.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.493.793 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)