Миливоје Ђорђевић купио насеље на Сувобору 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Миливоје Ђорђевић купио насеље на Сувобору
Trenutno na sajtu: 394       |       Podeli:
28.08.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Миливоје Ђорђевић бизнисмен из Феникса у Аризони, пореклом из Ивањице,
Фото: РИНА

купио је за 45 милиона динара туристичко несеље „Анђелија Мишић” на Сувобору, у селу Коштунићи које ја пало у стечај пре више од десет година, наводи РИНА

 

Предузеће је као правно лице продато методом непосредне погодбе уз јавно прикупљање понуда и њихово побољшање током поступка, а сагласност на продају данас је дао Одбор поверилаца у Београду, у коме већински удео има предузеће „Југоимпорт СДПР”.

 

Србин из Америке, купио туристички комплекс у Коштунићима, фото: РИНА

Сагласност је била неопходна, како је на продаји у Привредном суду у Чачку недавно саопштила стечајни управник, Гордана Хаџић из Горњег Милановца, због тога што је понуђена свота мања од 50 одсто процењене вредности.

 

Овлашћена агенција „Олимпија” из Ужица, проценила је да ликвидациона вредност „Анђелије Мишић” износи 179,3 милиона динара или 1,5 милиона евра. Највреднија имовина јесте хотел „Милица и Панајота” у изградњи (102 милиона динара), а затим фабрика џакова (17,8), вила „Сувоборка” (15,4), Етно – кућа (14,5) и ресторан „Равна гора” (5 милиона), док је вредност земљишта у поседу стечајног дужника процењена на 11,9 милиона динара.

 

Иначе, Ђорђевић у свом поседу има ланац од четири хотела од којих један „Парк” у Ивањици и велики број апартмана али ће, уколико његова понуда буде прихваћена, морати да уложи вишеструко већи износ како би велико одмаралиште било спремно да прими посетиоце.

 

Ово лепо туристичко насеље основано је 1999. године уговором између нашег „Југоимпорт  - Атера” и компаније „Хајтек дифенс епе” из Атине.

 

Ђорђевић је, иначе, данас купио и насеље „Прилички кисељак” у приликама код Ивањице, у стечају, по цени од 4,1 милиона динара. То је саопштио његов правни заступник Миодраг Алексић, адвокат из Чачка.

 

Иначе, Ђорђевић је веома успешан  бизнисмен и за америчке појмове који послује у држави Аризона где има веома озбиљан бизнис у области угоститељства. Важи за часног човека веома пословног и пре свега, српског патриоту. У Ивањици је купио два веома озбиљна привредна субјекта, међу којима су конфекција „Јавор“ и хотел „Парк“.

 

Комплекс „Анђелија Мишић“ у који је уложио озбиљна средства може бити изузетно привлачна дестинација на Сувобору, надомак Равне Горе, Прањана и Милошеве Добриње, а притом нимало далека од Ивањице.

 

Очекује се да се Ђорђевић стигне у Србију за двадесетак дана када ће се знати, какви су његови конкретни пословни планови везани за ову инвестицију.

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


suvobor kostunici turizam naselje prodaja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.830.851 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)