Ужичанима стиже помоћ из Кине 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ужичанима стиже помоћ из Кине
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
25.03.2020 | 0 коментар(а)



Ужице – Србија и Кина имају челично пријатељство, што је доказано и у овом најтежим данима.

У прилог  томе говори и чињеница да су се градови Ужице и Харбин побратимили још пре пар година, а њихови добри односи дошли су до изражаја и кад је корона погодила обе земље.

Из Ужица је у фебруару послато 20.000 најкалитенијих заштитиних маски и тако помогао браћи на далеком истоку, а данас кад је помоћ потребна и Ужичанима она није изостала.

Цртежи подршке које су кинеска деца послала Србији, фото: Сајт града Ужица

„Наши пријатељи су и у овом тренутку уз нас. Питали су нас шта нам је напотрбеније и ми ћемо у најскоријем временском року направити спискове, али и пронаћи начин да се та роба коју нам пошаљу транспортују код нас. Понудили су нам своје медицинске апрате и све друго што нам је потребно“, изјавио градоначленик Ужица, Тихомир Петковић.

Писмо подршке на адресу градоначелника стигло је и од  Кинескиње Линде, чувене Маме Вонг, која је донирала новчана средства за адаптацију вртића који је по њој и добио име.

Тихомир Петковић, фото: РИНА

„Изражавамо нашу дубоку пажњу и забринутост због ситуације у вези са вирусом, с обзиром да ми врло добро знамо кроз шта управо ви сада пролазите. Наша деца из Јихаи групе су нацртали неколико фотографија преносећи на тај начин свој благослов на све вас. Мама Вонг такође веома брине о Вама и моли Вас да водите рачуна о сопственој заштити , да носите маске када сте напољу и да излазите само у случају преке потребе. Дубоко пријатељство између Јихаи и Србије је као и челично пријатељство између Кине и Србије што ће се и потврдити током времена. Ми ћемо лично увек бити ту уз Вас и увек ћемо бити при руци да Вам помогнемо у борби против изазова који Вас прате“, написала је Мама Вонг у свом писму.

Добра сарадња два братска града траје веч неколико година и за то време реализовани су бројни значајни пројекти, а Харбин који броји  11 милиона становника један је од најразвијенијих градова на североистоку Кине.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KINA SRBIJA UZICE CELICNO PRIJATELJSTVO POMOC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.459.966 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)