Нова Варош и Бајина Башта кандидати за домаћина 57. МОСИ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Нова Варош и Бајина Башта кандидати за домаћина 57. МОСИ
Trenutno na sajtu: 746       |       Podeli:
19.06.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Општине Нова Варош и Бајина Башта званично су ушле у трку за добијање

домаћинтва Међуопштинских омладинских спортских игара које ће се одржати 2020 године. На конкурсу који је недавно завршен стигле су понуде од ове две општине, правилником МОСИ рок за доношење одлуке о додели домаћинства је 90 дана од дана потврђивања кандидатуре заинтересованих општина. Право гласа на скупштини игара на којој ће се гласати о томе коме ће припасти организација 57. МОСИ има 28 делегата из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

На Скупштини МОСИ одржаној у понедељак у Прибоју, председник Спортског савеза Нове Вароши Љубивоје Вранић представио је присутним делегатима предности које град подно Златара има у односу на ривала, Бајину Башту, за добијање домаћинства.

,,Општина Нова Варош располаже са четири хотела укупног смештајног капацитета 1100 места, рачунајући ту и РХ центар “Златар” који ће према неким најавама крајем године почети са радом. Поред хотела имамо и око 500 места категорисаног смештаја у приватним домаћинствима и вилама. Од спортске инфраструктуре општина располаже са халом која може да прими око 600 посетилаца, ту је и балон хала на Златару. Имамо фудбалски терен на Браношевцу капацитета 1000 места, као и бројне терене за кошарку, рукомет, одбојку и мали фудбал. У плану је изградња још једног фудбалског стадиона, који ће се налазити на 1200 метара надморске висине и идеја је да тај терен уколико добијемо организацију отворимо баш за МОСИ 2020 године. Од остале спортске инфраструктуре располажемо и са затвореним базеном на центру “Златар” који ће бити у фукцији пре 2020 године а ту су и Златарска језера на којима се гради Аква парк", казао је у исцрпном представљању своје општине Љубивоје Вранић.

Иначе, Скупштина МОСИ на којој ће се гласати о додели домаћинства биће одржана у септембру месецу. До тада ове две општине имају времена да приволе делегате да им дају свој глас.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.063.096 посета
Тренутно на сајту: 746 посетилац(a)