У чачанској болници 80 ковид пацијената, једно лице преминуло, двоје на респираторима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У чачанској болници 80 ковид пацијената, једно лице преминуло, двоје на респираторима
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
04.03.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Док широм Србије цифре новооболелих од корона вируса нагло расту,
Фото: ГЗС

у Чачку број новоинфицираних скочио за 10% по свим елементима, кажу из Радног тима за праћење ширење вируса корона.

У чачанској болници тренутно хоспитализовано 80 ковид пацијената, једно лице преминуло, двоје на респираторима, док број оних са тежом клиничком сликом који су у респираторном центру се повећава.

Јуче је у болници прегледано 95 пацијената, од тога 53 прва прегледа, док је општој пракси је прегледано 193, од којих 63 прва.

Што се тиче Завода за јавно здравље, број позитивних у односу на укупан број прегледа је у зависности од општине до општине на нивоу округа, отприлике од 20 до 22%.

др Михаило Луковић, руководилац Радног тима, фото: ГЗС

„Када је у питању број оболевања у школским колективима у понедељак 01. марта је пријављено девет на нивоу округа, а у Чачку пет, једно дете из Предшколске установе, једно из Основне школе, два наставника из Основне школе и један наставник у Средњој. У уторак 02. марта је пријављено 13, од тога 11 у Чачку, један васпитач и два ученика у Основној школи, три ученика у Гимназији, два у Техничкој школи, два запослена у Машинској и један у Прехрамбеној. Јуче је регистровано шест на нивоу округа, два у Чачку, један васпитач у предшколској и један запослен у основној школи”, рекао је др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона.

Аксентије Тошић, директор Завода за Јавно здравље, фото: ГЗС

Према речима др Аксентија Тошића, директора Завода за Јавно здравље материјала, опреме и све што је потребно у борби против Ковида 19 (тестови, дистрибуције, редистрибуције, вакцине)је у најбољем реду.

„Одзив грађана је изузетан , целокупна организација је врло коректна и спроводи се у најбољем могућем реду, што ће рећи да оне спискове које добијамо од е-Управе те особе ивакцинишемо. До сада је у округу дато више од 40 000 доза и оних који су ревакцинисани и вакцинисани”, појаснио је др Тошић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.429.500 посета
Тренутно на сајту: 455 посетилац(a)