Почело пуњење језера у центру Златибора 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почело пуњење језера у центру Златибора
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
10.12.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - На Златибору су у току завршни радови на уређењу центра, а у петак је почело
Језеро се пуни изворском водом, фото: ГЗС

пуњење језера, изворском водом из две бушотине које се налазе у непосредној близини, и тај поступак ће трајати две недеље, док ће се упоредо са пуњењем језера поставити и заштитна ограда, као и клупе по самом ободу језера. 

По дну језера постављена је декоративна расвета, у облику звезданог неба, као и светлосни снопови који имају могућност промене боје светлосних ефеката. Када се ниво воде буде повећао, биће пуштене у рад и бочне прскалице које ће употпунити изглед језера до пролећа следеће године, када је предвиђено и постављање фонтане. 

Иначе, језеро у центру Златибора грађено је у годинама после Другог светског рата.

„С намером да улепшају Златибор, ово језеро ударнички су, кулуком градили људи из овог краја. Од свог постанка језеро је вештачко, бетонског корита и то нисмо желели да мењамо, осим што смо ојачали постојећу конструкцију. Нисмо ни фарбали дно корита, већ је вода чиста изворска, самим тим и светлија. Дно није уједначене боје, јер нас од пролећа очекује наставак инсталација и монтажа фонтане и клизалишта”, казао је председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Он је истакао да ће се захвалност прецима који су градили Златибор исказати на посебан начин.

„Док ове послове сада радимо, одлучили смо да сачувамо камен тада коришћен. Искористићемо га за изградњу улазног дела новог гробља потребног Златибору, за које је већ спремна локација. Од тог камена ће бити направљен спомен - комплекс где ће бити уписана имена жртава свих ратова. Неће се заборавити да су људи клесали тај камен, нити ће бити заборављен академик Пећинар који је обележио то време. Дугујемо тим људима што се данас развија општина Чајетина и они живе кроз наше инвестиције”, закључио је први човек општине Чајетина Милан Стаматовић.

 Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor jezero punjenje fontana rasfeta klizaliste

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.461.050 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)