Пакети за 300 угрожених породица 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Пакети за 300 угрожених породица
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
08.08.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Влада Републике Србије, посредством Министарства за рад, запошљавање, борачка и

социјална питања и Црвеног крста Србије, обезбедила је финансијску подршку за куповину 40. 000 пакета хуманитарне помоћи за социјално најугроженије категорије становништва у стотинак локалних самоуправа у земљи, међу којима је и Нова Варош. Пакети ће бити подељени током августа , а помоћ у храни и средствима за хигијену примиће 300 породица из нововарошке општине.

“Једнократна хуманитарна помоћ, у укупној вредности од близу 800.000 динара, састоји се од два пакета. У првом су основне прехрамбене намирнице (брашно, уље, тестенине, пиринач, пасуљ, део конзервиране хране ) , док се у хигијенским пакетима налазе се детерџенти за прање рубља, шампони, сапуни, пасте, као и ситније потрепштине за личну хигијену”, истиче секретар Општинске организације Црвеног крста Милена Јојевић, чије су подружнице у свим општинама задужене за дистрибуцију хуманитарне помоћи, а на основу спискова сачињених од стране локалних центара за социјални рад.

Спискови су, иначе, прављени по критеријумима које је препоручило ресорно министарство, а у сарадњи са локалним центрима за социјални рад. Тако је предвиђено да ови пакети буду намењени старачким домаћинствима по удаљеним селима, породицама на граници остваривања права из социјалне заштите, као и онима са више деце, без сталних прихода и са инвалидном децом...

Ову врсту хуманитарне помоћи добиле су општине треће и четврте категорије развијености. Донација се локалним самоуправама широм земље дели већ девету годину за редом.

 

Варошке новине / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.155.573 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)