ФИФА даје новац српским фудбалерима који штрајкују, чак 45 играча чека на уплате 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
ФИФА даје новац српским фудбалерима који штрајкују, чак 45 играча чека на уплате
Trenutno na sajtu: 608       |       Podeli:
17.06.2020 | 0 коментар(а)



Светска фудбалска федерација је формирала посебан фонд чија су средства намењена за играче који су у периоду од 2015-2020. остали
Штрајк фудбалера Борца у Чачку, фото: РИНА

без примања из разних разлога

Председник Синдиката професионалних фудбалера „Независност" Мирко Поледица послао је у ФИФА списак од 45 бивших играча Борца из Чачка, Јагодине и Доњег Срема који би требало да део дуговања добију из посебног Фонда који је Светска кућа фудбала формирала за фудбалере који су у пеироду од 2015. до 2020. остали без плата из разних разлога.

ФИФА је објавила да је до 15. јуна стигло 441 пријава из целог света, а 89 одсто апликација је за играче који играју у Европи. Велики број пријава стигао је ових дана и из Србије.

- Ми смо послали апликације само за чланове нашег синдиката, а то је број од 45 бивших фудбалера Борца, Јагодине и Доњег Срема који имају правоснажне судске пресуде. Постоје и бројни играчи ових наших клубова који нису наши чланови па ће морати сами да аплицирају у ФИФА за своје предмете. Колико имам увид, само Румуни имају више апликација из Европе од нас, нешто преко 80 фудбалера - открива Поледица за Директно.

У овом часу, док се не формира Комисија која ће одредити и критеријуме за расподелу новца из фонда који има пет милиона евра, Поледица не жели да нагађа којој суми могу да се надају чланови "СПФН".

- Критеријуми и састав Комисије ФИФА још нису детаљно прецизирани и у овом часу је незахвално предвиђати по ком правилнику ће се расподелити новац. Има ту и неких нејасноћа везаних за временске одреднице. Рецимо, сви наши чланови за које смо аплицирали су званичне пресуде Арбитражног суда добили 2015. године мада су код неких дугови настали и пре тога, 2013 и 2014. Не знамо да ли ће их Комисија узети у обзир.

ФИФА и ФИФпро су направили ове фондове за помоћ фудбалерима и битно је да ће играчи бити делом обештећени.

- Тек кад Комисија комплетира списак, а верујем да ће број играча бити и већи од садашњих 441, знаже која се цифра потражује. Фонд је цементиран на пет милиона евра па ће се новац, верујем, процентуално расподелити свим играчима који су аплицирали. Колики ће то бити проценат нико у овом часу не може ни да предвиди - тврди председник СПФН.

ГЗС/Телеграф




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


fifa plate fudbaleri borac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.217.534 посета
Тренутно на сајту: 609 посетилац(a)