Тодоровић: Због повећаних падавина мобилност свих јединица 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тодоровић: Због повећаних падавина мобилност свих јединица
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
19.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Према најавама Републичког Хидрометеоролошког завода у току наредна два дана прогнозира се
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото: ГЗС

повећање падавина у Србији. С тим у вези упитали смо градоначелника  какво је стање на рекама у нашем граду.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је за Глас западне Србије изјавио да је стање на терену стабилно иако је за викенд било мањих потешкоћа на простору Заблаћа и Балуге јер је водостај Ботуге био у порасту. Градоначелник је истакао да, иако је била веома ризична у претходним годинама, Бресничка река за сада контролисана.

“Сви остали водотокови другог и трећег реда су стабилни и контролисани, а најважнији ток првог реда је под контролом. И даље је на снази константна мобилност свих јединица које су на терену сваког тренутка пратећи ситуацију”, рекао је Тодоровић.

Градоначелник је подсетио да ће заштитни бедем у потезу од 900 хектара који се гради ове године санирати све највиталније тачке.

“На територији Љубића урађена су два крака канализације у Матијиним ливадама, тај део смо увели у слив површинске канализације у улици 1300 каплара, који прихвата велику количину воде са брда Љубића. Остаје нам леви крак ка улици 220 који треба да се уведе у тај колектор али и фекална канализација која на том потезу не постоји. Мислим да ћемо у току ове године у том делу комплетно завршити слив површинских вода”, каже Тодоровић.

Према његовим речима од четири уставе бране у Парменцу једна је заглављена још од новембра месеца приликом подизања бране.
“Активно радимо са ЈКП Водовод, а укључиле су се и Србија воде и Гоша из Смедеревске Паланке и очекујем да ћемо веома брзо и ту једну зауставну брану ставити у функцију. Она сад не смета протоку Мораве и не угрожава тај део града”, закључио је градоначелник.

Глас западне Србије

ОПШИРНИЈЕ У ВЕСТИМА ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ КОЈЕ МОЖЕТЕ ГЛЕДАТИ

ОД 17:00 ЧАСОВА НА ОВОМ ПОРТАЛУ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.429.966 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)