Нови позив Грујовићу: да се преда Словенији 3. децембра 



 
Нови позив Грујовићу: да се преда Словенији 3. децембра
Trenutno na sajtu: 709       |       Podeli:
26.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Српски официр Драгомир Грујовић (59) добио је нови позив, преко браниоца по службеној дужности Борута Шкерља,

, адвоката из Новог Места, да се 3. децембра ове године јави Окружном суду у том словеначком граду ради почетка суђења под оптужбом да је починио ратни злочин против цивилног становништва и покушај убиства, доноси Политика у данашњем издању.

- Надам се да ће тада почети суђење Грујовићу – каже за „Политику” Шкерљ, који је од судства Словеније захтевао да се укину решење о притвору и потерница Интерпола против официра из Чачка, који овде важи за српског јунака.

Он је саветовао Грујовићу да се на појављује на суђењу јер би одмах био ухапшен и, истовремено, припрема уставну жалбу против Словеније пошто је реч о суђењу у неразумном року јер је оптужница подигнута још 1994. године.

На првом рочишту, новембра прошле године, Грујовић се није појавио у Новом Месту и рекао нам је да тамо никад неће ићи, друго је било заказана за марта ове године па одложено због вируса корона, треће (1. октобра 2020) отказано је  због болести судинице.

- Не пада ми на памет да идем у Ново Место. Све што имам рекао сам у одговору на оптужницу на саслушању у Одељењу Вишег суда за ратне злочине у Београду пре четири године, и у одговорима на оптужницу - каже Грујовић за наш лист.

Као старији водник ЈНА у Мокроногу код Новог Места, где је војска чувала седам милиона литара горива, Грујовић је јуна 1991. у двобоју ранио свог заповедника, капетана Бранимира Фурлана, сачувао складиште претећи да ће га дићи у ваздух, и јединицу од 45 војника под претњама Територијалне одбране Словеније која се тада отцепљивала од СФРЈ.

Тих дана одбио је понуду словеначког председника Милана Кучана да за 500.000 марака преда складиште и војску. Апсолвент Миран Кунстељ је на Факултету друштвених наука у Љубљани 2014. године допломирао са радом где наводи да је специјална јединица словеначке полиције СЕМ имала план да у том сукобу ликвидира Грујовића, али није успела.

ГЗС/Политика, Г. Оташевић   




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


poiltika grujovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.158.692 посета
Тренутно на сајту: 710 посетилац(a)