"Први партизан" шаље на принудни одмор трећину радника 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
"Први партизан" шаље на принудни одмор трећину радника
Trenutno na sajtu: 499       |       Podeli:
18.03.2020 | 0 коментар(а)



Ужице - Фабрика муниције "Први партизан" из Ужица донела је одлуку да због ванредног

стања и корона вируса на принудни одмор пошаље око 500 од 1620 радника, а да поштује неопходне услове рада због испуњења уговора, рекао је директор фабрике Добросав Андрић.

"Прва група људи која ће бити заштићена одласком на одмор су мајке са децом до 12 година, али без пресије, већ оне које немају решен проблем чувања деце. Друга група су хронични болесници, а биће и људи који би ваљало да раде, али разумеју да морамо да смањимо број и поштују одлуке", казао је Андрић.

Он је навео да ће ови радници две недеље користити зарађене сате и старе годишње одморе, а они који немају ова два услова биће на плаћеном одсуству које је у складу са фирминим актима, што значи 70 одсто плате.

Према његовим речима, на две недеље ће бити смењивани људи, како би сви подједнако поднели терет мера.

"Ми морамо сачувати компанију, а како ћемо је сачувати него са чувањем људи, па смо пробрали оне најхитније послове и скоро да смо преполовили производњу, једна производна линија нам ради у три смене са минималним бројем људи, а друге две линије раде капацитетски једну смену, али ће се посао обављати у две смене", навео је Андрић.

Ова државна компанија ради на унапређењу животних услова и појачала је хигијену.

"Неколико пута дневно се чисте производне и службене просторије, једном дневно ће се прати круг фабрике, а средства за дезинфекцију имамо, јер их користимо и у редовним условима", навео је Андрић.

Он је додао да је издат проглас о дисциплини запослених, смањена службена путовања и доласци партнера, појачано је коришћење електронске поште, а возачи који ће у наредним данима обављати транспорт из иностранства биће смештани у карантин.

"Као фирма која је значајна за одбрану земље, ми смо искуства стекли још за време бомбардовања 1999. године. Радници сарађују и свима нам је жеља да ово што пре прође, са што мање последица и да наставимо да радимо као у нормалним условима’’, навео је Андрић.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice prvi partizan radnici odmor korona virus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.490.515 посета
Тренутно на сајту: 497 посетилац(a)