Напуштене куће у селима у Србији могу се купити и за 2.500 евра 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Напуштене куће у селима у Србији могу се купити и за 2.500 евра
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
05.11.2017 | 0 коментар(а)



Док поједини одлазе из села, другима је живот у њему благодет. Захваљујући регионалном

стамбеном програму, општина Топола је избегличким породицама обезбедила дом. Једна таква кућа вреди 9.500 евра. С друге стране, напуштене сеоске куће у Шумадији се продају далеко јефтиније.

За некога мало, за некога као вила на Дедињу

"За некога је ово мало, а за мене је ово вила на Дедињу", каже Оливера.  Оливера је деценијама чекала да дође до парчета своје земље.  "Невероватно. Знам да имам папир и да је то моје и још увек не могу да верујем. Живот је на селу је леп. Ја лично волим да се занимам и са стоком и са баштом", прича она. Током рата у БиХ задобила је 24 гелера. И поред болова у телу Оливери не мањка воље за радом. Кључ од куће ће да добије за неки дан. Оливера је добила кућу захваљујући Регионалном стамбеном програму и пројекту Комесаријата за избеглице и миграције. Општина Топола је конкурисала и избеглицама, са подручја БиХ И Хрватске, откупила четири куће.

У Шумадији пуно напуштених кућа

Иначе, у Шумадији има доста напуштених кућа. Углавном се продају по ниским ценама. Сеоске куће се продају за 2.500, 5.000, 8 или 10.000 евра. Модерније, луксузно опремљене и за преко тридесет хиљада евра. Док појединима кућа на селу значи почетак новог живота, за неке Крагујевчане живот на селу је за сада, само лепа жеља. За друге је град ипак далеко боља опција.

Међу овим шумадијским брдима и долинама многобројне куће чекају нека боља времена, неке нове власнике који че спречити да плодна земља пропада.

 

Нова Економија




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.262.490 посета
Тренутно на сајту: 328 посетилац(a)