МУП: Велики број возача искључен због наркотика и алкохола 



 
МУП: Велики број возача искључен због наркотика и алкохола
Trenutno na sajtu: 418       |       Podeli:
02.02.2022 | 0 коментар(а)



Током јануара санкционисано је преко 30.000 возача за прекорачење брзине, 4.000 њих је искључено из саобраћаја због вожње под дејством
Велики број возача искључен због наркотика и алкохола, Фото: Илустрација, ГЗС

алкохола, 207 због вожње под дејством психоактивних супстанци, док је 39 особа погинуло у саобраћајним несрећама.
То је за Танјуг изјавио Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције.
Он је нагласио да је реч о незваничним подацима, док ће званични бити доступни за неколико дана.

Огроман број прекршаја откривен је током две акције појачане контроле саобраћаја - у време божићих и новогодишњих празника и од 15.-19. јануара, каже Раденковић и објашњава да се те акције спроводе у то време јер се тада, према анализама полиције, дешава највише саобраћајних несрећа.

Раденковић се посебно осврнуо на изразито повећан број искључених из саобраћаја због коришћења психоактивних супстанци.

Истиче да је прошле године набављен већи броја уређаја за откривање наркотика, а да ће то бити случај и ове године, што ће повећати ефикасност контрола.

Раденковић наглашава да се конзумирање наркотика по бројности пење међу најопасније прекршаје по безбедност саобраћаја, после брзе вожње и вожње под дејством алкохола.

"Прошле године имали смо 1.500 искључења због наркотика, што је било за 120 одсто више у односу на 2020., док ове године у јануару већ имамо повећање од 100 одсто, тако да је извесно да ћемо и ове године имати већи број искључења. Ради се углавном о младим возачима до 30 година, мушкарцима и нашим држављанима. Свега четири жене су биле међу њима и три страна држављанина", каже Раденковић.

Он додаје да је, на жалост, тренд и код нас и у Европи да све више возача седа за волан након што су конзумирали алкохол, те да смо током јануара имали смо читав низ саобраћајних несрећа које су изазвали пијани возачи.

"Имали смо саобраћајну несрећу коју је изазвао возач који је имао више од 0,9 промила алкохола у крви, који је возио двоје деце на задњем седишту ван дечјих седишта, и у којој је страдао возач другог возила стар 21 годину", прича Раденковић.

Он наглашава да то што је сличних несрећа било више у време појачане контроле саобраћаја говори да само присутво полиције није довољно, већ да је потребно да се укључе сви субјекти.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.390.939 посета
Тренутно на сајту: 419 посетилац(a)