Шест уџбеника за средње школе биће стопирано због ЛГБТ 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Шест уџбеника за средње школе биће стопирано због ЛГБТ
Trenutno na sajtu: 861       |       Podeli:
07.06.2018 | 0 коментар(а)



Шест уџбеника за средње школе биће стопирано од септембра уколико издавачи

из њих не избаце исказе који нису афримативни према ЛГБТ, пишу "Вечерње новости", наводећи да на употребу тих уџбеника притужбе има лезбијско удружење "Лабрис".

Завод за унапређивање квалитета образовања оценио је да уџбеници морају да буду "поправљени" до јесени, а ако издавачи то не учине, Министарство просвете може да забрани њихову употребу.

Наиме, спорни су садржаји у којима се помиње ЛГБТ популација, па од јесени, како сада ствари стоје, за шест предмета у медицинским и другим стручним школама неће постојати никакви уџбеници.

Реч је о издањима Завода за уџбенике - "Интерне болести са негом 2", "Здравствена нега ИИИ", "Психологија за други разред гимназије", "Психологија" за трећи и четврти разред трговинских, угоститељско-туристичких и школа за личне услиге, "Неуропсихијатрија" и "Дечија неуропсихијатрија", прецизира београдски лист.

У извештају који је потписала повереница за равоправност, наводи се да се њима дискриминишу припадници ЛГБТ популације на основу сексуалне оријентације. То је засметало "удружењу Л", како га назива повереница, не желећи да открије да је реч о лезбијској организацији "Лабрис".

О томе да му је шест уџбеника непожељно у учионицама, издавач - Завод за уџбенике - још није обавештен, напомињу "Новости".

Према речима Јелене Ивановић, директорке сектора за стратегију и развој Завода за уџбенике, Министарство им још није упутило обавештење, а када га добију, каже, поступиће најефикасније могуће, како би ђаци што пре имали уџбенике на располагању.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.016.107 посета
Тренутно на сајту: 861 посетилац(a)