Двери: МЗ треба да служе грађанима, а не партији на власти 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Двери: МЗ треба да служе грађанима, а не партији на власти
Trenutno na sajtu: 280       |       Podeli:
13.02.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Поводом информације да је Српска напредна странка, на зборовима грађана у месним заједницама Парк и Лозница, преузела власт, Градска организација Двери

у Чачку, саопштила је данас да месне заједнице треба да служе грађанима, а не партији на власти.

У наставку у целости преносимо саопштење Градске организације Двери:

Српски покрет Двери сматра да је сасвим примерено подсетити на народну пословицу „Чега се паметан стиди, будала се поноси“. У месној заједници Лозница, према подацима са последњег пописа, живи 437 људи. Довођење читавих 70 (словима: седамдесет) активиста, што представља око 15 одсто, никако не даје легитимитет СНС да ради у интересу свих грађана месне заједнице.

Иначе, многи од њих су уцењени останком на послу, добијањем истог, или неким другим видом уцењивања који никако није стран интересној групацији познатој као СНС (не морамо подсећати на најновије случајеве уцењивања на београдском Аеродрому, останимо у Чачку и сетимо се само случаја Ћурчић и бесрамне купопродаје одборника). То на најгори могући начин приказује сав бесмисао политичког живота у Србији. И најнаивнијима је сада јасно за какву државу и друштво се залажу доктори наука из СНС: једнопартијски систем, гушење критичког мишљења, морално-политичка подобност, страначко запошљавање... Фали само Голи Оток, што није искључено узевши у обзир еврофанатизам Александра Вучића, који жели да буде господар живота и смрти у Србији.

Српски покрет Двери организационо не учествује нити је икада организовано и политички учествовао у избору чланова савета месних заједница, већ искључиво именом и презименом. Ако је неко од наших симпатизера био изабран у савет месне заједнице, то није учињено под притиском Двери, него искључиво вољом народа. За Српски покрет Двери деловање месних заједница се не своди на политиканство, већ на конкретан рад грађана у циљу решавања свакодневних проблема. Чврсто стојимо на становишту да у месним заједницама нема места политици. То смо и доказали примајући под своје окриље удружења грађана формирана искључиво ради решавања конкретних питања и поносимо се тиме што су у нама видели саборце за заједниичко деловање. Сматрамо да у тим најосновнијим телима треба успоставити здрав однос, и кроз разматрање и указивање на проблеме заједничким радом чинити све за њихово решавање. Ми месне заједнице видимо као тела састављена од угледних грађана, нестраначки опредељених и ван било какве опасности од сукоба интереса. Не пада нам на памет да се тркамо и уцењујемо народ, као што то ради СНС. Они својим понашањем обесмишљавају рад месних заједница и претварају их у базе своје партије за будућа страначка запослења, или за поделу плена. Сведоци смо циркуса у Трбушанима, где је месна заједница покриће за отимање новца за изградњу Трбушанског канала, који постаде Скадар на Бојани или чардак ни на небу ни на земљи. Српском покрету Двери такве трговине су стране, и зато са гнушањем гледамо на најновије покушаје да се у чачанске месне заједнице убацују такви преваранти.

Српски покрет Двери са жаљењем гледа на незаситост СНС, који очигледно хоће да под својом контролом држи сваки аспект живота у Србији. Никада у својој историји Срби се нису усрећили са апсолутистима. Не разумемо толику острашћеност некога ко у целој земљи држи све полуге власти, и само му недостају још месне заједнице. Двери ће будно пратити сваки њихов корак, а наши суграђани могу бити сигурни да ћемо на свако кршење њихових права знати адекватно да одговоримо и да заштитимо наше заједничке интересе.

Информативна служба Градске организације Двери у Чачку




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.791.420 посета
Тренутно на сајту: 281 посетилац(a)